Sakarya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Gaziler Kupasına Yusuf Dikeç damga vurdu. 

13-19 Eylül 2015 tarihleri arasında 5 bin kişilik Sakarya Spor Salonu’nda yapımı tamamlanan ve son teknoloji elektronik sistemle donatılan Havalı Silahlar Atış Poligonu’nda düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Gaziler Kupasında Milli atıcı Yusuf Dikeç Türkiye Şampiyonu oldu. 

Havalı Silahlar Türkiye Gaziler Kupasının ilk gününde müsabakalarının yapılacağı Havalı Silahlar Atış Poligonunun açılış kurdelesini, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkan Vekili Hakan Çetin kesti. Açılış törenindeki kurdele kesimini yapan yetkililer deneme atışı yaptılar.

Türkiye genelinden 450 sporcunun mücadele ettiği müsabakalar yıldız, genç, büyük bayanlar ile erkekler Ferdi ve takım yarışmaları yapılıyor. Bir hafta sürecek olan müsabakaların dördüncü gününe Ankara TSK spor ve Milli Sporcu Yusuf Dikeç büyük erkekler Havalı Tabanca da Türkiye Şampiyonu olarak turnuvaya damgasını vurdu. Ayrıca Büyük erkeklerde takım halinde Ankara TSK gücü Birinci olurken, Genç erkeklerde Muhittin Akça, M. Berke Kayan ve Alper Mengü Kara’dan oluşan Mersin Mask spor kulübü üçüncü, Büyük bayanlarda İlknur Kara beşinci, Genç Bayanlarda Şeyma Nur Aydoğan sekizinci ve Genç erkeklerde Mehmet Kara beşincisi oldu. 

Dördüncü günün sonunda dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupalarını, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkan Vekili Hakan Çetin ve TSK spor gücü antrenörü Barış Sözer takdim etti.

Sakarya’nın ev sahipliğinde yapılan Havalı Silahlar Türkiye Gaziler Kupası müsabakaları, bir hafta boyunca Sakarya Spor Salonu Havalı Silahlar Atış Poligonu'nda devam eden müsabakalar 19 Eylül 2015 tarihinde tamamlanacak.