Türkiye’de ilk defa yapılan "Spor Eczacılığı Başlangıç Etkinliği" Mersin’de gerçekleştirildi. 

Dünyada eczacılık mesleğinin yeni istihdam alanlarından birisi olan Spor eczacılığı, Gelişmiş ülkelerde eczacılara yönelik özel eğitimler ve sertifika programları mevcuttur. Örneğin Japonya’da bu yıl 5000 sertifikalı spor eczacısı aktif olarak görev yapmakta ve danışmanlık vermektedir.

0-11.09.2015 tarihinde Navona Otel Toplantı salonunda gerçekleştirilen Spor Eczacılığı Başlangıç Etkinliğine Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Mersin TOHM koordinatörü aynı zamanda Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz, Mersin TOHM sorumlusu Turgay Köroğlu, TOHM antrenörlerimiz Osman Yalçın, Emre Işık, Mehmet Çobanoğlu, Veysel Ulakçı, Cüneyt Yüksel, Muzaffer Tolun, TOHM sporcularımız ve Argevis Bilişim yetkilileri ile çalışanları katıldı. 

Türkiye’de ilk defa ilimizde düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren etkinlik, tüm Türkiye’den canlı yayınla internet üzerinden izlenebildi. Etkinliğin alt konu başlıkları; hangi hasta grupları nasıl spor yapmalı, sporcu takviyeleri nelerdir ve nasıl kullanılmalıdır, bireysel sporcu danışmanlığı nasıl verilir, ortopedik medikal ürünlerin doğru kullanım tavsiyeleri, doping ve steroidlere karşı mücadelede eczacının rolü hakkında uzman kişiler tarafından görsel sunumlar yapıldı.

Spor Eczacılığı Başlangıç Etkinliği uzman konuşmacılar Ecz. Ayşegül Birlik, Uzm. Ecz. Levent Gökgünneç, Ecz. Gül Reyhan Kara ve Ecz. Emine Karataş Koçberber tarafından kendi alanlarıyla ilgili detaylı sunumlar verildi.

Etkinliğin sonunda sunum yapan eczacılara plaket verildi.