İkinci Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda Mersinli milli sporcu Huri Korkut Gümüş madalya alarak 59 Kg'da Dünya ikincisi oldu.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından organize edilen ve Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 2. Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nın 3. gününde 5 Türk sporcu tatamiye çıktı. Bayanlar 59 kiloda Huri Korkut gümüş madalya kazanırken 55 kiloda Kezban Şefahat Buğan ise bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, şampiyonayı 1’i gümüş ve 5’i bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı.

Bayanlar 59 kiloda tatamiye çıkan Huri Korkut,  ilk turda Ukrayna’dan Yuliya Saygakova’yı, çeyrek finalde Meksika’dan Leslie Soltero’yu ve yarı finalde Porto Riko’dan Isabella Diaz’ı mağlup ederek finale yükseldi. Huri Korkut, finalde Rusya’dan Margarita Blizniakova’ya 8-3 yenilerek Dünya ikincisi oldu.

Bayanlar 55 kiloda mücadele eden Kezban Şefahat Buğan, ilk turda Mısır’dan Engy Gomaa, ikinci turda Filipinler’den Shaira Isabel Garbanzos ve çeyrek finalde Meksika’dan Rocio Cano’yu mağlup etti. Yarı finalde Sırbistan’dan Nadica Bozanic’e mağlup olan milli tekvandocu bronz madalyanın sahibi oldu.

Son gün yapılan müsabakalarında erkekler 57 kiloda Taner Baş bronz madalya kazanırken, 49 kiloda Ahmet Küskü, 61 kiloda Tolga Çalışkan ile bayanlar 37 kiloda Melek Polat ile +59 kiloda Dilara Arslan madalyaya uzanmadı.

Türkiye, şampiyonayı 1’i gümüş ve 5’i bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamlarken bu kategoride ülkeler sıralamasında 5’nciliği elde etti. 

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcular için bir tebrik mesajı yayımladı.

Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın mesajı şöyle:
“Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nın üçüncü günde tatamiye çıkıp mücadele eden ve bu çabalarının sonucunda madalyaları boynuna geçiren Kezban Şefahat Buğan ve Huri Korkut kardeşlerimi tebrik ediyorum. Devam eden şampiyonada ülkemiz adına yarışan tüm sporcularımıza başarılar diler ve emeklerinin karşılığını almalarını temenni ederim.”