Malazgirt Zaferi’nin 944. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Şenlik düzenlendi.

Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz tarafından organize edilen Malazgirt Zaferi’nin 944. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Şenlik düzenlendi.

Malazgirt zaferi Anadolu kapılarının Türklere açılışının 944. Yıldönümü münasebeti ile Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde 120 yetim çocuğumuzla birlikte Mersin Kent Ormanında bir Şenlik düzenlendi. 

Mersin Kent Ormanında düzenlenen Şenliğe 120 yetim çocuk, Mersin Gençlik Merkezi Müdürümüz Fatih Nacar ile birlikte Gençlik Merkezi Çalışanlarımız katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Gençlik Merkezi Müdürümüz Fatih Nacar "Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümü'nde düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı şenlikle 120 yetim çocuğumuzu bir araya getirdik. 26 Ağustos 1071 tam 944 yıl önce Sultan Alparslan’ın sadece Anadolu’nun kapılarını Türklere açmasının yanı sıra Anadolu’yu İslam ve Türklerle buluşturmuştur. Sultan Alparslan’ın sadece büyük bir savaş adamı değil, aynı zamanda bir bilim adamı olduğunu da bilmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Tatbikatı dahi yapılmadan dünyanın o zamanki en büyük ordusu Bizans ordusuna karşı az sayıda bulunan ordumuz hilal taktiği ile Bizans ordusunu perişan etmiştir. Bu Sultan Alparslan’ın sadece büyük bir savaşçı olduğunu göstermez ve aynı zaman da çok büyük bir bilim adamı olduğunun da göstergesidir. Çocuklarımızın Ecdatlarını tanımaları, bu ülke topraklarının kolay elde edilmediğini bilmeleri adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ben Mersin Gençlik Merkezi Müdürü olarak bu önemli günde bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
  
Şenlik yetim çocuklarımız için Gençlik Liderlerimiz tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar, halat çekme ve çuval yarışmaları ile çocuklarımıza Okçuluk hakkında bilgi verildi ve okçuluk talimi yaptırıldı. Kent Ormanında düzenlenen Şenlik yetim çocuklar için hazırlanan ikramların Gençlik Liderlerimiz tarafından ikram edilmesinin ardından tamamlandı.