Bir  süredir hastanede tedavi gören Türkiye’nin kısa mesafe koşucularından eski milli atlet ve futbol hakemi 79 yaşındaki Mehmet Çetinel, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

1960’lı yılların önemli atletlerinden birisi olan Mehmet Çetinel,  100, 200, 4X100 ve 4X400 metre Bayrak yarışmalarında yarışmış ve önemli başarılara imza atmıştı.  Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük kısa mesafe koşucularından birisi olan  ve bir süredir tedavi gören  Eski Milli atlet Mehmet  Çetinel  13 Temmuz 2015 günü tedavi gördüğü hastanede vefat ederek sevenlerini yasa boğmuştu.

Çetinel için ilk olarak Nevin Yanıt Atletizm Pistinde bir tören düzenlendi, Türk Bayrağına sarılı tabutu Nevin Yanıt Atletizim Pisti'ne getirilen Mehmet Çetinel'in cenaze törenine Vali yardımcısı Ali Katırcı, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Temsilcisi Halil Oğuz, Mersin İdman yurdu Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci, Antrenörler, sporcular ve efsane isim Çetinel’in çok sayıda seveni katıldı.
Törende bir konuşma yapan Mersin İdman yurdu Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci, Mehmet Çetinel’i kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirterek “Mehmet Çetinel Atletizmde büyük bir isimdi bu nedenle spor camiası için büyük bir kayıp, sporcu kimliğinin yanı sıra benim için iyi bir dosttu onu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim kendisine Allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Çocuk Oyunları Koordinatörü Sayın Necdet Ayaz ise atletizm camiası olarak derin bir üzüntü yaşadıklarını ifade ederek Türk sporu efsane bir ismini daha kaybetmiş bulunuyor Türkiye Atletizm Federasyonu olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine sabır diliyorum dedi.

Milli Atlet Mehmet Çetinel’in Cenazesi Nevin Yanıt Atletizm Pistinde düzenlenen törenin ardından Muğdat Camisine götürülerek kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin duaları eşliğinde kuyuluk mezarlığında toprağa verildi.