Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015 İl Spor Merkezlerinin açılış töreni, Atatürk Parkı Japon Anıtı önünde yapıldı.

Açılış törenine Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Velilimiz Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor dairesi başkanı Tayfun Bozdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerimiz Göksel Tuna, Ali Osman Bebek ile Gençlik Merkezi Müdürümüz Fatih Nacar, Türkiye Muay Thai Federasyonu Mersin İl temsilcisi Sabahaddin Erel, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Velilimiz Ahmet Tarakçı, “29 Haziran 1938 tarihinde kurulan Spor Genel Müdürlüğü’müzün 77. Yılını kutluyoruz. Bu süreçte Spor Genel Müdürlüğü olarak kurulan Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü olarak isim değiştiren, bir süre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanan, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak faaliyetlerini sürdüren teşkilatımız 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasıyla çalışmalarına devam etmektedir. Geleceğin temellerinin atıldığı bu kurumda çocuk ve Gençlerimize sağladığımız katkılar yadsınamaz. Sporun genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun yanı sıra, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemede göz ardı edilemeyecek etkisi vardır. Ayrıca dikkat dağınıklığının önüne geçilmesinde destek olur. Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için derslerinde daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler. Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır, daha çabuk iyileşir. Takım ruhuna sahip oldukları için yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır. Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serin kanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar. Yediklerine, içtiklerine ve uykularına dikkat ettikleri için de iyi beslenirler. Sporun tüm yaş grupları için faydaları vardır. Bu yıl 36 branşta açmış olduğumuz yaz kurslarında çocuk ve gençlerimiz eğitim alacaklar ve yukarıda belirtmiş olduğum sporun güzelliklerinden yararlanma imkanı bulacaklar. Bu vesileyle spora adım attıkları yaz spor okulları ile iyi sporcu veya elit düzeyde sporcu olabilecekler. En kötü ihtimalle iyi spor izleyicisi olacaklardır. Bu güzide kurumun bir çalışanı olarak duyduğum memnuniyeti, icra ettiğimiz ulvi görevin sorumluluğunda daha iyisini yapabilmek adına yılmadan daha çok çalışmamız gerektiği bilinciyle hepinizin gününü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Muay Thai gösterileri yapan sporcularımız ile keyifli dakikalar yaşandı. Yapılan Muay Thai müsabakalarında dereceye giren sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Velilimiz Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor dairesi başkanı Tayfun Bozdoğan ve Türkiye Muay Thai Federasyonu Mersin İl temsilcisi Sabahaddin Erel takdim etti.

2015 İl Spor Merkezlerimizde Atletizm, Atıcılık, Badminton, Bowling, Bedensel Engelliler, Basketbol, Bisiklet, Bocce, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Dans Sporları, Eskrim, Futbol, Güreş, Halkoyunları, Halter, Hentbol, İzcilik, İşitme Engelliler, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantring, Özel Sporcular, Satranç, Tekvando, Tenis, Voleybol, Wushu, Yelken, Yüzme (50 TL)olmak üzere toplam 36 farklı branşta açılan Yaz Spor Okullarına, 05-18 yaş grubunda olan çocuklar  Yüzme branşı hariç diğer bütün braşlardan ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Yaz Spor Okulları için kayıtlarımız Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde, Yüzme branşı için Olimpik Yüzme Havuzunda, Cimnastik branşı için Cimnastik salonunda ve Tenis branşı için de Tenis kompleksimizde siz gençleri "HAYDİ GENÇLER SPORA" sloganı ile spor yapmaya davet ediyoruz.