Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen "2015 Gençlik Kampları" Resmi açılış töreni Mersin’de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak düzenlenen deniz ve doğa kamplarından bu yıl yaklaşık 50 Bin genç faydalanacak. Mersin 2015 yılında Silifke Kapızlı da bulunan 23 Nisan Gençlik Kampı, İçişleri Gençlik, Ekonomi Gençlik ve Tarım Gençlik kamplarımız olmak üzere dört kamp merkeziyle hizmet verecektir. Ayrıca kamplarımıza katılan Gençlerin seyahat ve sağlık sigortası Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır.

2015 Gençlik Kampları resmi açılış töreni Silifke Kapızlı Ekonomi Gençlik Kampında Vali Vekilimiz Sayın Cezmi Türk Göçer, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Sezgin, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Şube Müdürlerimiz, İl Müdürlüğü Antrenörlerimiz, Kamp Uzmanları ve Bin 200 kampçı gencin katılımı ile yapıldı.

Açılış konuşmalarında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, “Ülkemizin en dolu kamplarına ev sahipliği yapmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekilimizin katkılarıyla bu kamplar sizler için hazırlandı. Sevgili gençler İçinizden bir çoğunuz ilk kez deniz görüyorsunuz, ilk kez ailelerinizden uzak kalıyorsunuz, böyle bir kampa ilk kez katılıyorsunuz bunun keyfini çıkarın. Sizler bizim nesillere göre çok şanslısınız tadını çıkarın, doyasıya eğlenin ve buradan mutlu bir şekilde ayrılın. Bu kampların ilimizde ve ülkemizde düzenlenmesinde Gençlik ve Spor Bakanımıza, Müsteşarımıza ve her şeyi titizlikle takip eden çok değerli Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekilimize, Sayın Valimizin önderliğinde çok kıymetli Silifke Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar, “Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce Organize edilen açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Sevgili Gençler sizlere şuan içinde bulunduğumuz ve ülkemizin dört bir yanında bulunan Gençlik kamplarımızın üzerinde büyük emeği bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın selamlarını getirdim. Kendileri çok istemesine rağmen yoğun programları nedeni ile açılış programımıza katılamamıştır. Yaz aylarının sadece yatarak geçirilen aylar olarak algılanmaması gerektiğini düşünüyorum. Dünya nüfusunun yarısı ortalama 25 yaşın altında. Türkiye nüfusunun ise yarısı 30 yaşın altında. Yani sizleri bekleyen çok büyük bir rekabet var. Aynı zamanda da çok büyük fırsatlar var. Bu gençlik kamplarında sizleri geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Spor aktiviteleriyle, çeşitli etkinliklerle sizin sosyalleşmenizi sağlamayı hedefliyoruz. Kamplarımıza katılan öğrencileri, şehit ve gazi aileleri, geliri bin liranın altında olan ailelerin çocuklarından seçiyoruz. Ücretsiz olarak Birer haftalık kamplarımıza Türkiye genelinden 50 bin civarında Mersin'de ise 12 bin öğrencinin katılacak. Umarım Gençlerimiz iyi bir kamp dönemi geçirirler. Buradan güzel anılar, arkadaşlıklarla memnun bir şekilde ayrılırsınız. Ben tekrar 2015 Gençlik kamplarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin Vali Vekilimiz Cezmi Türk Göçer ise konuşmasında, “Okullarınız henüz kapanmışken, Bakanlığımız büyük bir sorumluluk örneği göstererek yıllardır yapmış oldukları kampları daha da geliştirerek bugün burada sizlerle buluşmamızı sağladılar. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin bu kamplarda hem beden hem ruh sağlığı ve düşünce eğitiminizin gelişimi için açılan kaplar. Günün hemen hemen her saati program dahilinde kamp dönemi boyunca güzel bir yaşam süreceksiniz. Yapılan eğitici, öğretici ve sportif aktivitelerden çok güzel anılarla ayrılacaksınız. Biz sizleri İlimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerde belki Anadolu Coğrafyasının dört bir tarafından gelen insanlar olarak burada birbirinizle kaynaşacak, birbirinizi anlayacak ve evlerinize döndüğünüzde ailelerinize ve arkadaşlarınıza anlatacaksınız. Devlet sizlere her türlü imkanı veriyor. Sizlerinde gayretleriyle iyi yurttaşlar olacaksınız. Kampınız hayırlı uğurlu olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sizlerin bütün ihtiyaçlarınızı karşılamakta, sizlerin huzurunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi bir kamp dönemi geçirmenizi diliyor hepinizi gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Program Halk Müziği, Halk oyunları gösterisi, İl Müdürlüğümüz Antrenörlerinin gençler için on branşta hazırladıkları spor istasyonları, Akşam yeğinin ardından şiir dinletisi ve gecenin sürprizi Şanlıurfa Gençlik Merkezi Sıra gecesi grubunun muhteşem konseriyle son buldu.
 
İlimizde yapılan Yaz deniz kamplarımız 15 Eylül'e kadar sürecek.