Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için gönüllülük fırsatı sunuyor.

Genç nüfusun daha fazla gönüllülük faaliyetlerine katılımının sağlanması, gençliğin sosyal ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, gençlik için büyük önem taşıyan toplumsal hayata katılım, planlı ve programlı çalışabilme, serbest zamanın etkin değerlendirilmesinin gerçekleştirilmesi, kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliği sağlanılarak bu kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerine gönüllülerin de katılabilmesini teminen Bakanlığımız tarafından www.gencgonulluler.gov.tr adında bir internet sitesi kurularak hizmete başlamıştır. 

Gençlik ve gönüllülük bir arada! “Sen de gönül ver” sloganıyla yola çıkan Genç gönüllüler, gönüllü arayanlar ve gönüllü olmak isteyenlerin yeni ve en büyük internet adresi hizmete açılarak; eğitim, çevre, spor, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler ve afet ve acil durum kategorileri altında gönüllü olma hakkını sitede yayınlanan gönüllü fırsatlarını takip ederek başvuru yapabileceklerdir. 

Sadece yurt içindeki gönüllülük fırsatlarını değil dünyanın farklı coğrafyalarındaki gönüllülük fırsatlarını da sunmayı hedefleyen projenin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Gönüllü arayan kurum ve kuruluşlar ile gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiren söz konusu internet sitesinde kamu kurumları ihtiyaç duyduğu gönüllü ilanlarını yayınlanabileceklerdir. Genç Gönüllüler internet sitesi, üyelik üzerinden çalışmakta ve gönüllü olarak üyelik gerçekleşmektedir.