Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ait olan Akkum İzcilik Kampın’da Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyacak olan ‘Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’ düzenlenen bir törenle açıldı.

Akkum İzcilik Kampında düzenlenen açılış törenine Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar, İDDA Türkiye Bölge Temsilcisi ve Global Eğitim Direktörü Bahattin Memişoğlu, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yalçın Polatkan, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı aynı zamanda İDDA Engelli Eğitmeni Mehmet Ersan, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkan yardımcısı Murat Yıldız ile Engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi’nde Engellilere yönelik Aletli dalış, serbest dalış, yüzme ve kano branşlarında eğitim verilecek. Ayrıca Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezinden sadece ilimizde yaşayan engellilerimiz değil Türkiye genelinden katılmak isteyen tüm engelliler faydalanabilecek.
 
Engelli bireylerin kısıtlı bedenlerine özgürlüklerini vermek amacıyla hizmete açılan Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi şuana kadar sosyal sorumluluk projesi olan ‘Engelsiz Nefesler’ kapsamında Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü bünyesinde 4 engelli sporcuyla yola çıkan ve 2014 Haziran ayında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme havuzumuzda eğitime başladı. 2014 Ağustos ayında eğitimlerini denizde tamamlayarak IDDA engelli dalıcı oldular. Engelsiz Nefesler projesi kapsamında kısa sürede sporcu sayısı 12’ye ulaşmıştır.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı,  “Öncelikle Türkiye de bir ilk olma özelliğini taşıyacak olan bu merkezimizin ilimizde açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Açılışımızın içinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına denk gelmesine de ayrı bir önem taşıyor. Engellilerimize yönelik açılan Merkezimizin ilimiz ve Türkiye genelinden eğitimlere katılacak olan engellilerimize uzun yıllar fayda sağlayacağına inanıyorum. Gurur verici bu tabloya şahit olmak gerçekten beni fazlasıyla duygulandırıyor. Ben tekrar bu anlamlı Merkezimizin açılmasında emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığına, Spor Kulübümüze, İDDA’dan aldığımız desteğe ve sporcularımız ile ebeveynlerimizin verdiği desteğe sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor bundan sonra ki yaşantınızda sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmanızı diler bugün açılışını yapmış olduğumuz Merkezimizin engellilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Akkum İzcilik kampında yapılan açılış töreninde eğitimlerini tamamlayan Engelli dalıcılara sertifika ve lisansları Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar, İDDA Türkiye Bölge Temsilcisi ve Global Eğitim Direktörü Bahattin Memişoğlu, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı aynı zamanda İDDA Engelli Eğitmeni Mehmet Ersan ve Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkan yardımcısı Murat Yıldız tarafından takdim edildi.

Açılış töreni iki engelli sporcunun aletli dalış ve kano braşlarını gerçekleştirmesinin ardından son buldu.