Mersin Valiliği himayesinde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Ticaret Sanayi Odası iş birliği İle düzenlenen Engelliler haftası Basketbol etkinliği düzenlendi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Vali Yardımcımız Ali Katırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl müdürlüğü idari İşler Şube Müdürümüz Kubilay Kalaycıoğlu,Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kısa, Türkiye Spor Yazarları Derneği Bölge Temsilcisi Ali Adalıoğlu ile Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Olgaç katıldı.

Bu anlamlı Mücadelede Faik Subaşı, Harun Tanrıverdi, Özlem Panayır, Yıldız Saruhan ve Kerem Erbey’den oluşan Mersin Engelli Spor Kulübü ve MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam ile Türkiye Spor Yazarları Derneği As Başkanı ve Mersin Temsilcisi Ali Adalıoğlu’ndan oluşan karma takım karşılaştı.

Mücadelenin başlama atışını Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak'ın yaptığı, zorlu ve keyifli dakikalara sahne olan müsabaka sonrası düşüncelerini paylaşan oda başkanları, düzenlenen organizasyonun engelli vatandaşların toplumda farkındalığını arttırmak adına önemli katkılar sunduğunun belirttiler.

Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak müsabaka sonrasında yaptığı konuşmada, “Kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarımızın başkanlarıyla engellilerimiz arasındaki maçı hep birlikte izledik. Böyle bir maçta olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin çok güzel bir örneğini izledik. Spor insanların vazgeçilmez tutkusudur. Spor insanları birbirine yaklaştırır, dostluklar oluşturur. Engelli kardeşlerimiz, azim ve kararlılıkla bıkmadan usanmadan antrenmanlarına devam ederek sporda nelerin yapılabileceğini en güzel şekilde bizlere gösterdiler. 
Her insanın bir engelli adayı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Herkes böyle düşünmek ve empati yapmak durumundadır. Eminim ki, oda başkanlarımız maç yaparken engelli kardeşlerimizin nasıl mücadele ettiğini en canlı şekilde gördüler. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve hiç kimseye muhtaç olmamak hayatlarını devam ettirmeleri amacıyla devletimiz özellikle son yıllarda son derece önemli düzenlemeler yaptı. Sadece Mersin’de 12 bin 300 dolayında engelli evde bakım hizmeti verilmekte olup,  ihtiyacı olan engelliye destek olunuyor. Aynı şekilde engelli kardeşlerimizin hem özel hem de kamuda istihdam edilmelerine dönük düzenlemeler getirildi. Kamu kuruluşlarımızda şu an 36 bin engelli vatandaşımız çalışıyor.  Yeni alımlar da yapılacak. Engelli kardeşlerimiz kimseden bir şey istemiyor, her zaman söyledikleri bir söz var; ‘Bize acımayın fırsat verin, imkan tanıyın neler yapabileceğimizi gösterelim’ diyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyon ve ikinci olan takımlara kupaları ve madalyaları Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından verilirken, etkinlik spor salonu girişinde verilen kokteyl ile sona erdi. Engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenen Valimiz, onlarla sohbet edip sorunlarını da dinledi.