Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Mersin’de ilk kez yelken yarışları düzenlendi.

Mersin’de ilk kez düzenlenen  yelken yarışları Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı öncülüğünde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü ve Marina Yelken Kulübü'nün destek verdiği Çanakkale 100. Yıl Yelken Yarışlarının Startı, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na ait hücum botu ile denize açılan Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak tarafından verildi.

 

 

İlimizde Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilk kez düzenlenen Yelken yarışları Optimist, bedensel engelli, 4.20 yetşkin, 4.7  Laser ve Radial dallarında  27 sporcunun katılımı ile yapıldı.

 

Barış meydanında devam eden Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen yelken yarışlarını, Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak, eşi Sayın Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Müdürü Şafak Özkanoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Derya Yalgın ve yarışlara büyük ilgi gösteren Mersinliler izledi. Ayrıca Mersin Deniz Müzesi tarafından Barış meydanında yarışları izlemeye gelenler için bir sergi açıldı.

 

Çekişmeli geçen yarışların sonunda Bedensel engelli dalında birinci Ali Doğan, ikinci İbrahim Kalay, üçüncü Metin Sabah, dördüncü Tayfun Günaydın ve beşinci Niray Ulaş elde ederken, Laser 4.7 de birinci Yiğit Uçan, ikinci Süleyman Tuğbür, üçüncü Merve Ulaş olurken, Optimist’te birinci Kaan Dere, ikinci Batu Gübür, üçüncü Alpay Yoloğlu, dördüncü Yakup Sala ve beşinci Arda Eren Yılmaz oldu. Radial dalında birinci Efe Semerci, ikinci Yiğit Dinç ve üçüncü İhsan Bayazıt olurken Akdeniz Garnizon Komutanlığı’ndan yarışlara katılan sporcular ise birinci Sarıyer Komutanı Yüzbaşı Eliz Yalçın, ikinci Sarıyer motorcusu Astsubay Çağlar Yücel, Üçüncü Saroz Komutanı Yüzbaşı Erkan Filiz, dördüncü Liman hizmetlerinden Astsubay Hüseyin Bağır ve beşinci Liman hizmetlerinden Astsubay Orhan Bektaş oldu.

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen yelken yarışlarının sonunda dereceye giren sporculara Mersin Deniz Müzesi fuayesinde gerçekleştirilen ödül töreni ile ödülleri takdim edildi. Bedensel engelli dalında dereceye giren sporculara Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak takdim ederken,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verdi. İlimizde ilk kez düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Yelken yarışları, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.