Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle, Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla “Bir Hilal Uğruna” anma programı Mersin'de gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Çanakkale Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle "Çanakkale Ruhunu Şehitlerimize Taşıyoruz" sloganıyla başlatılan, Gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan "Bir Hilal Uğruna" anma programı Mersin'de gençlerle buluştu.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Vali Yardımcımız Sayın Ali Katırcı, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı,  Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Kültür  ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube müdürlerimiz Mehmet Ali Avcı, Göksel Tuna, Mustafa Lavkor, Ali Osman Bebek, Kubilay Kalaycıoğlu, Gençlik Merkezi çalışanlarımız polis meslek eğitim merkezinde eğitim gören aday polisler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezideki anma programı, Mersin Gençlik Merkezi liderlerimizin Türk bayrakları ile karşıladığı ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 700’ ün üzerinde bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti.

Ünlü Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, okuduğu şiirler ve anlattığı Çanakkale’den yaşanmış hikâyelerle katılımcılara o günleri hissettirdi. Sanatçı Cihan Yıldız da yorumladığı türkülerle Tuncer’e eşlik ederken, programda 'Çanakkale bir kardeşlik destanıdır' vurgusu yapılarak, gençlerin, günümüzde yaşanan olumsuz olaylara karşı duyarlı olması gerektiği dile getirildi. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte okunan asker mektupları sırasında, salonda bulunan davetlilerin duygulandıkları gözlendi. Anma Programında ayrıca Çanakkale ile ilgili tarihi görüntülerden oluşan bir Projeksiyon gösterisi yapıldı.

Anma Programın sonunda Serdar Tuncer tarafından okunan İstiklal Marşımız katılımcılar tarafından ayakta dinlenirken, katılımcıların hep birlikte Ay-Yıldızlı bayrağımızı sallaması renkli görüntülere sahne oldu. Programın bitiminde, kültür merkezinde kurulan Çanakkale savaşı müzesini ve fotoğraf sergisini gezen Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ile birlikte kent protokolü ve programa katılan gençler Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşya, silah ve Fotoğraflara yoğun ilgi gösterdiler.