Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen “Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Atmalar Ligi Yarışmaları” tamamlandı.

Mersin’in ev sahipliğinde 28 Şubat-01 Mart 2015 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Nevin Yanıt Atletizm pistinde Türkiye Atletizm Federasyonunun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan “Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Ligi yarışmaları” sonuçlandı.

Mersin ile adı özdeşleşmiş eski Milli atlet Seyfi Alanya’nın ismini yaşatmak için düzenlenen ve iki gün süren şampiyonaya Türkiye genelinden 450 sporcunun rekor katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada 16 Yaş Altı, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde çekiç atma, gülle atma, cirit atma, disk atma olmak üzere dört branşta yarışmalar düzenlendi. 

Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Atmalar Ligi Yarışmalarında Yıldızlar bayan takımlarda Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü 2680 puanla birinci,  Samsun Atak Spor Kulübü 2552 puanla ikinci,  Antalya Gençlik Spor Kulübü 2353 puanla üçüncü olurken, erkekler de Mersin Meski Spor 3094 puanla birinci, Ankara Ego Spor Kulübü 2913 puanla ikinci, İzmir Büyükşehir Belediye 2908 puanla üçüncü oldular.

Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Atmalar Ligi Yarışmalarında Cirit (600 gr.) atmada Eda Tuğsuz 56.52’lik derecesi ile Gençler Yeni Türkiye Rekorunu kırdı. Eski rekor 54.13’lük derece ile Berna Demirci’ye aitti.

Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Atmalar Ligi Yarışmalarında Mersin Sporcu eğitim Merkezimiz sporcularından Cemil Berke Özcan Yıldız erkekler Cirit atmada Türkiye birincisi olma başarısı gösterip Dünya Yıldızlar barajını geçerek Atletizm Dünya Yıldızlar Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ayrıca Erhan Taşan Yıldız erkekler disk atmada Türkiye şampiyonu,  Mustafa Ortakabakçı Yıldız erkekler çekiç atmada Türkiye ikincisi,  Göktuğ Demir gülle atmada dördüncü olurken Furkan Öncel Yıldızlar cirit atmada beşinci olarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler.

İki gün süren Seyfi Alanya Atmalar Kış Kupası ve Yıldızlar Atmalar Ligi Yarışmalarında dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş, Türkiye Atletizm Federasyonu Atmalar Koordinatörü Nimet Apak, Türkiye Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Zeynep Oya ve Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz takdim ettiler.