Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği sonuçlandı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Sporları Halk oyunları İl Birinciliği yarışmaları geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere iki dalda 11 kulüpten 330 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 

Açılış seremonisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yarışmaya öğretmenler, öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dallarda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında alınan sonuçlar şöyle oluştu.
 
Geleneksel düzenlemeli minikler kategorisi Mersin Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü 85 tam puanla birinci, Dans Eden Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü 83 tam puanla ikinci, Faris Kokulu Gençlik ve Spor Kulübü 82.66 puanla üçüncü, Yıldızlar kategorisinde Celile Öner Gençlik ve Spor Kulübü 88.33 puanla birinci, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 87.33 puanla ikinci, İsa Öner Gençlik ve Spor Kulübü 86.66 puanla üçüncü olurken, Büyükler de ise Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Spor Kulübü Derneği 90.33 puanla birinci oldu. Geleneksel düzenlemesiz dal minikler de Anamur Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 86.66 puanla birinci, Mersina Kültür Sanat Kulübü 85.33 puanla ikinci, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Spor Kulübü Derneği 82.50 puanla olurken, yıldızlarda Mercane Can Kültür Elçileri Gençlik ve Spor Kulübü 84.33 puanla birinci oldu. Gençler kategorisinde Mut İdmanyurdu Gençlik ve Spor Kulübü 87.33 puanla birinci olurken, Büyükler Kategorisinde ise Silifke Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 91.33 puanla birinci, Anamur Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 90 tam puanla ikinci oldu. 
Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında dereceye giren kulüplere ödüllerini, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kurucu Başkanı Hasan Basri Canlı, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Avşar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Temsilcisi Rıza Görkem, Türkiye Halk oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Türkiye Halk oyunları Federasyonu Mersin İl Temsilci yardımcısı Nilüfer Karacalar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Hakem Kurulu Temsilcisi Ali Örs, Müsabaka Gözlemcisi Şeref Kurubaş, düzenleme kurulu üyeleri ve Hakem komitesi tarafından verildi. 

Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında alınan bu sonuçların ardından minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde birincilik elde eden kulüpler bu yıl Mart ayı içerisinde Ankara’da düzenlenecek olan ‘Kaşık Yöresi Grup Yarışları’nda’ ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.