Mersinli Milli Sporcu Seyfi Alanya Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları tarafından mezarı başında anıldı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi öğrencileri, Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası ve Spor Toto Kulüplerarası Atmalar 1. Kademe yarışları için Mersin’e gelen Eskişehirli sporcular ile birlikte Mersinli milli sporcu Seyfi Alanya'yı mezarı başında andılar.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin il Temsilcisi Halil Oğuz, Sporcu Eğitim Merkezi Antrenörü Ahmet Sekman ve sporcuları, Mersin İdman Yurdu Onursal Menajeri Hacı Bayram Birinci ile diğer katılımcılarla birlikte Seyfi Alanya'nın Şehir Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret etti.

Her yıl düzenlenen Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası öncesi gerçekleştirilen ziyarette, Seyfi Alanya'nın mezarına çiçekler bırakıldı. Sporculara Seyfi Alanya hakkında bilgi veren eski milli sporculardan Mehmet Çetinel Seyfi Alanya’nın Türk sporuna büyük katkı sağladığını belirterek, 1946-1948 yılları arasında Mersin İdmanyurdu'nda futbol oynadı. 1949 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Ancak asıl ününü Atletizmde sağladı. 1951 yılında girdiği 100 m seçmelerinde Zamanın Atletizm Federasyonu başkanı Naili Moran'ın dikkatini çekti. 1951 yılında 100 m de Türkiye Şampiyonu, 200 m de ise Türkiye 2.si oldu. 1953 te Balkan 3.sü olan ve 1955 yılında da Balkan 2.si olan Alanya,  4x100 Bayrak takımımızda da yer aldı. Kendi zamanında Türkiye’nin en iyi kısa mesafe koşucusuydu. 1960 ve 1970 yıllarda da Türkiye'de adından sıkça söz ettirdiğini söyledi. 

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’da Seyfi Alanya’nın Türk sporuna büyük katkı sağladığına vurgu yaparak “Seyfi Alanya Mersin’in yetiştirmiş olduğu efsane isimlerden birisidir Türk sporu adına yaptıklarından dolayı kendisine şükran borçluyuz” dedi.