Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen  Okullar arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol İl Birincilikleri sona erdi.

23 Ocak 2015 tarihinde Mersin Toroslar Bin kişilik Spor Salonunda yapılan müsabakalara Mersin genelinden katılan okullarımız  Okullar arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol İl Birinciliklerinde mücadele etti.   

Okullar arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol İl Birincilikleri sonucunda genç kızlarda birinci Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Spor Lisesi ve üçüncülüğü ise Tarsus Fen Lisesi elde etti. Erkeklerde ise birinci Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi, ikinci Anamur Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi ve üçüncülüğü de Erdemli Öğretmen Lisesi oldu. 

Okullararası Genç Kızlar ve  Genç Erkekler Voleybol İl Birinciliklerinde ilk ikiye giren okul takımlarımız İlimizi Türkiye Okullararası Birinci Grup Müsabakalarında temsil edecekler. Müsabakalar sonucunda yapılan törenle dereceye giren okullarımıza ödüllerini Toroslar Bin Kişilik Spor Salonu Tesis Amiri Kemal Arslan ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi İrfan Çalışır tarafından verildi. 

Ödül töreninin ardından bir açıklama yapan Türkiye Okul Sporları Mersin İl Temsilcisi İrfan Çalışır, " Mersin Genç Kızlar ve  Genç Erkekler Voleybol İl Birinciliklerinde bugün oynanan Final Müsabakalarının ardından sonuçlandı. Genç Kızlarda Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olurken, Genç Erkeklerde ise Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. Genç Kızlar ve  Genç Erkekler Voleybol İl Birinciliklerinde  Zevkli mücadeleli adına yakışır bir final maçları oynandı. Bunun sonucunda dereceye giren ve Mersin Okullararası Genç Kızlar ve  Genç Erkekler Voleybol il birinciliklerinde mücadele eden tüm okul takımlarımıza Öğretmenlerine ve yöneticilerine sorunsuz bir turnuva yaşattıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okullararası Genç Kızlar ve  Genç Erkekler Voleybol İl Birinciliklerinde ilk ikiye giren okul takımlarımız İlimizi Türkiye Okullararası Birinci Grup Müsabakalarında İlimizi temsil edecek okullarımıza başarılar diliyorum" dedi.

OKULLAR ARASI GENÇ KIZ VE GENÇ ERKEKLER VOLEYBOL İL SEÇMELERİNDE DERECEYE GİREN OKULLAR

GENÇ KIZLAR
1- Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
2- Spor Lisesi
3- Tarsus Fen Lisesi 

GENÇ ERKEKLER
1- Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi 
2- Anamur Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi
3- Erdemli Öğretmen Lisesi