Mersin Güreş Eğitim Merkezi sporcularımız takım olarak Akdeniz bölge üçüncüsü oldu.

06 Aralık 2014 tarihinde Adana Asım Savaş Spor Salonunda düzenlenen Akdeniz bölge Güreş Turnuvasında Mersin Güreş Eğitim Merkezi güreşçilerimiz takım olarak bölge üçüncüsü oldu. Adana’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvaya Mersin’den Mersin GEM, Ormanspor, Tarsus Belediyespor takımları katılırken, Kahramanmaraş’tan TOHM, Göksun GEM ve Kahramanmaraş GEM, Adana’dan ise İsmet Atlı GEM, Yüreğir Belediyespor ve Sarıçam Belediyespor takımları katıldı.

Oldukça çekişmeli anlara sahne olan müsabakalar sonunda Kahramanmaraş TOHM 26 puan alarak birinci, Adana İsmet Atlı GEM 25 puanla ikinci ve Mersin Güreş Eğitim Merkezimiz ise 24 puanla bölge üçüncüsü oldu.

Mersin Güreş Eğitim Merkezimiz Başantrenör Erdal Bal ve antrenör Duran Kaşten öncülüğünde çıktığı turnuvada takım olarak çok az farkla bölge birinciliğini ve bölge ikinciliğini kaçırdı. Turnuva sonunda bir konuşma yapan Mersin Güreş Eğitim Merkezimiz Başantrenörü Erdal Bal, Sporcularını üstün gayretlerinden dolayı tebrik ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti, “Adana’nın ev sahipliğinde düzenlenen Akdeniz bölge Güreş Turnuvasında takım olarak çok iyi mücadele ettik. Bu üstün mücadelelerinden dolayı sporcularımı kutluyorum. Bu tür turnuvaların daha sık yapılması taraftarıyım çünkü yapılan müsabakalar sonunda takımlarımızdaki eksiklikleri görerek ilk fırsatta gidermeye çalışıyoruz. Bu turnuvada çok az sayıyla birinciliği ve ikinciliği kaçırdık. Buna rağmen Akdeniz bölgesinden katılan 9 takım arasından ilk 3’e girmeyi başardık. Alınan bu sonuçtan dolayı antrenörümüz Duran Kaşten’i ve üstün mücadele örneği gösteren sporcularımı kutluyorum” dedi.

Akdeniz bölge Güreş Turnuvasında Mersin’den derece alan sporcular;

26 kg Tolga Özbek - Birinci
29 kg Hamza Zopalı - Üçüncü
35 kg Hüseyin Kaşten - İkinci
38 kg Yunus Çiftçi - Birinci
38 kg Eren Duran - Üçüncü
42 kg Tahsin Çetin - Birinci
46 kg Hamza Alaca - Birinci
50 kg Mehmet Turaç - Üçüncü
63 kg Remzi Alaca - Üçüncü
69 kg Mustafa Özkan Üçüncü
76 kg Melih Öncüt - İkinci
85 kg Bilal Çiftçi - Üçüncü