Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Afyonkarahisar’da yapılacak olan Teknofest 2022 İHA Yarışları’nda ilimizi temsil edecek olan 3 takımı kabul etti.

İl Müdürü Ökkeş Demir, İlimizde yapılan yarışmalar sonunda dereceye girerek 09-14 Ağustos tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenecek Teknofest İHA (Uluslararası ve Liseler Arası) Yarışları’nda, ilimizi temsil etme hakkı elde eden Taotek takımı kaptanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ulusal, Altair takımı kaptanı Tarsus üniversitesi Uzay ve havacılık bölümü öğrencisi Emirhan Gülşen, Tarsus Drone takımı kaptanı Meslek Lisesi Motor Bölümü Öğretmeni Ahmet Kaya, Tarsus Gençlik Merkezi Müdürü Erhan Ertav ve Gençlik Lideri Ali Kara’yı kabul etti.

Yapılan kabulde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen Dünyanın en büyük havacılık festivali, ayakları yerden kesen ve Türkiye tarihinin en büyük, ödüllü Teknoloji Yarışmalarından birisi olan TEKNOFEST’e katılma şansı elde ettiniz. İnanıyorum ki, önce Afyonkarahisar’da yapılacak yarışmalarda Tarsus Gençlik Merkezimizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, alacağınız derecelerle Samsun’a gideceğinize yürekten inanıyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar kendilerine verdiği desteklerden dolayı Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e teşekkür eden takım kaptanları Afyonkarahisar’da yapılacak olan Teknofest yarışmalarında da derece alarak 30 Ağustos – 04 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek olan “TEKNOFEST Karadeniz” de olma sözünü verdiler.