Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin ve Kırkkaşık kız yurtlarında kalan öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği yıl sonu sergisinin açılışını yaptı. 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mersin ve Kırkkaşık kız yurtlarında barınan kız öğrencilerin yıl boyunca aldıkları eğitimler sonunda hazırladıkları eserlerin bulunduğu yıl sonu karma sergisinin açılış kurdelesini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir kesti.

Sanat Sokağında düzenlenen açılış programına, İl Müdürü Ökkeş Demir, Şube Müdürleri Önder Öztürk, Cafer Bozkurt, Abdullah Çakmak, Mersin Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Münire Şimşek, Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Şura Kavuştu, Yenişehir Halk Eğitim Müdür yardımcısı Selin Azkanar ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Açılış sonrası tek tek tüm atölye çalışmalarının bulunduğu sergiyi gezen ve eğitim sertifikalarını veren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Devletin sunduğu imkânlar doğrultusunda öğrencileri hayata hazırlamak için tüm güçlerini seferber ettiklerini belirterek şunları kaydetti, “Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak görevimiz Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin sadece barınma ihtiyacını karşılamak değil, bunun yanında devletimizin ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bizlere sunduğu imkânlar doğrultusunda öğrencilerimize eğitimden, spora, sanattan, müziğe, teknolojiden, kültüre kadar bir çok alanda eğitim almalarını da sağlamak. Alanlarından uzman eğitmenler eşliğinde aldıkları kurslar sonunda ortaya çıkan birbirinden güzel eserleri bugün burada sergiliyorlar. Görüyoruz ki öğrencilerimiz sunulan imkânlar ve verdikleri emekle çok güzel eserler üretebiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimler sonunda yaptıkları birbirinden baktığımızda o emekleri görüyoruz. Bir öğrencinin yetiştirilip, topluma kazandırılmasının en büyük sanat olduğunu düşünüyorum. Sergide eseri olan ve kurslara katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve yurt idarecilerimizi, işbirliği yaptığımız Yenişehir Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyor, mezun olacak öğrencilerimize iş ve sosyal hayatlarında başarılar diliyorum.“ dedi.