Bu yıl 91. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karaman da yaşanan talihsiz kaza sebebiyle buruk kutlandı.

Kutlama programı Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak’ın sabah saatlerinde Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kabulun ardından Cumhuriyet Alanı’nda başlayan törende Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak, beraberinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte alanı dolduran vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı ile Mersinli sporcu ve antrenörlerinde katıldığı tören tamamlandı.

Ayrıca Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kros Yarışmaları düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve  Beşiktaş Meydanı koşu yolunda küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapılan yarışlara 40 sporcu katıldı. Çekişmeli anların yaşandığı müsabakalarda dereceye giren sporcular şöyle oldu;
1200 metre Küçük Erkeklerde Kocavilayet Ortaokulundan Fahrican Karaman birinci, Mustafa Kemal Ortaokulundan Hasan Çakır ikinci ve yine Mustafa Kemal Ortaokulundan Kerem Beltekin üçüncü oldu. Küçük Kızlar 1000 metrede ise Perşembe Vakfı Ortaokulundan Saadet Haydaroğlu birinci olurken Pirireis  Ortaokulundan Zehra Bacaksız ikinci, Mustafa Kemal Ortaokulundan Gizem Tol ise üçüncü oldu. 2500 metre Genç Erkekler kategorisinde yarışan 8 sporcudan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Agir Eryılmaz birinci, Eyüp Çakır ikinci, Ozan Göçmen üçüncü olurken 2000 metre Genç Kızlarda Sevgi İlez birinci oldu. 10 sporcunun yarıştığı Yıldız Erkek 2000 metre kategorisinde ise Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Samet Genç birinci olurken, Spor Lisesinden Azizcan Polat ikinci ve yine Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Azizcan Polat üçüncü oldu. 1500 metre Yıldız Kız kategorisinde ilk üç'ü Spor Lisesi öğrencileri alırken Songül Erdemci birinci, Bahar Ekinci ikinci ve Bensu Kızgut üçüncü oldu.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Bülent Saygan, Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz, Uluslararası hakemlerden Müfit Sönmez ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Rabia Kök ile Ahmet Oğuz tarafından takdim edildi.