Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası müsabakaları Mersin'in Erdemli ilçesinde tamamlandı.

25-26 Ekim Tarihleri arasında Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunun faaliyet programında yer alan "Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası" müsabakaları Mersin'in Erdemli ilçesinde tamamlandı.

Yarışmanın bir gün öncesinde sporcular, "Temiz Bul Temiz Bırak" kampanyası çerçevesinde Tömük sahilinde çevre temizliğini arttırmak adına temizlik yaptı. 

Erdemli Tömük Mahallesi'nde başlayan ve iki gün süren Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupasına, 35 kulüp ve 13 ayrı yaş grubundan 250 sporcu katıldı. Hava şartlarının da uygun olması nedeni ile hem ferdi hem de kulüpler şampiyonaları gerçekleştirildi. Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupasının ilk gününde büyükler, gençler ve vetaranların mücadele etti. İkinci gün ise federasyonun büyük umut bağladığı minikler ve yıldızlar yarıştı.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen 'Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şempiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası renkli görüntülere sahne olurken, şampiyonaya Erdemli Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin ve birçok sporsever de ilgi gösterdi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, 35 kulüpteki 13 ayrı yaş grubundan 250 sporcunun katıldığı yarışmaların oldukça güzel ve çekişmeli geçtiğini belirterek, “Mersin’de düzenlenen ve iki gün süren Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupası’nda, Koşu, yüzme ve koşu şeklinde yapıldı. Yaz Biatlonu Ferdi Türkiye Şampiyonası ve Kulüpler Türkiye Kupasının ilimizde yapılmasından ve yarışmalara gösterilen ilgiden memnunuz katılım oldukça yüksek. Yarışların sonunda dereceye girenleri tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın ardından ödül töreni düzenlenerek, dereceye giren sporculara ödülleri, Erdemli Kaymakamı Şevket Cinbir, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, tarafından verildi.