Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 'Gençlik Değişim Projesi' kapsamında Almanya’nın Bonn Kentinden ilimize gelen Alman öğrencileri Ülkelerine uğurladık.

Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesini ve iki ülke gençlerinin kaynaşmasını sağlamayı hedefleyen Genç Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Bonn kentinden  gelen öğrenciler, 10 gün boyunca Mersin Gençlik Merkezi görevlilerimiz eşliğinde ilimizi gezerek yerel kültürel ve tarihi zenginliklerimizi görme fırsatı buldular.

Sosyal ve sportif aktiviteler dışında Mersin Gençlik Merkezinde zaman geçiren gençler, gönüllü üyelerimiz öncülüğünde Türk Kâğıt Süsleme Sanatı olan Ebru Sanatı ile ilgili temel bilgiler alıp kendi yeteneklerini kâğıda döktüler. Farklı kültürlerin bir araya geldiği Gençlik Değişim Programı kapsamında birbirimizi daha iyi anlamak adına kültürler arası öğrenme ile ilgili oyunlar oynandı. Yapılan faaliyetler neticesinde birbirlerine hoşgörü ile yaklaşan gençlerimiz programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 10 günlük sürecin sonunda misafirlerimizi Ülkelerine uğurladık.
 
Mersin Gençlik Merkezleri Müdürümüz Süleyman Aktepe Almanya’dan gelen misafirlerimize Gençlik Merkezimiz adına yaptırılan hediyeleri takdim etti. Ayrıca projede görev alan tüm lider arkadaşlarımız, gönüllü gençlerimiz ve Almanya’dan gelen misafirlerimize katılım belgeleri dağıttı.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Gençlik Merkezi Müdürümüz Süleyman Aktepe şunları söyledi, “Gençlik Değişim projesi kapsamında Almanya’nın Bonn kentinden ilimize gelen gençleri 10 gün boyunca misafir ettik. Bizlere bu imkânı sunan başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve projede görev alan tüm lider arkadaşlarımıza, gönüllü gençlerimize ve emeği gecen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerini sunuyorum” dedi.