Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Toroslar Belediyesi işbirliği ile “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında Mersin Merkez Toroslar ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan 640 gencin katılımı ile gerçekleştirilen Gençlik Kampı kapanış programı ile tamamlandı.

07-18 Haziran 2021 tarihleri arasında 12-16 yaş grubu gençlerin eğitim, sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri, kendilerini ifade edebilme adına, “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında dört dönem olmak üzere 320 erkek, 320 kız toplam 640 genç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampında gönüllerince bir tatil dönemi geçirdi. 

Toroslar ilçe sınırları içerisinde yaşayan başarılı, ancak ailesinin maddi durumu tatil yapmaya elverişli olmayan 12-16 yaş grubu gençleri, ücretsiz yaz kampı ile ödüllendirmek, iletişimini güçlendirmek, doğa ortamında rekreatif etkinliklerle yarışma olgusunu da işe katarak takım ruhunu kazandırmak, sosyal yaşam, paylaşım, kardeşlik ve yardımlaşma olgusunu geliştirerek çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve çocukların kendisi, ailesi ve ülkesi için yararlı bireylerin ortaya çıkmasına katkıda bulunulması amacı ile gerçekleştirilen gençlik kampı kapanış töreniyle tamamlandı. 

“Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gençlik kampının kapanış töreni Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve 12-16 yaş grubu 160 kız kampçı gencin katılımı ile yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kapanış programı, kamp dönemi boyunca alanında uzman eğitmenler, gençlik liderleri ve programcılar tarafından hazırlanan Step-Aerobik ve halk oyunları gösterilerinin ardından kamp kapanış pastası Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından kesildi.

Kapanış programı sonunda Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz kamp dönemi boyunca katkı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik Faaliyetleri şube müdürü Cafer Bozkurt, Kamp müdürleri M. Diyaüddin Sağır, Alaaddin Sağır, Mehtap Şimşek ve ACS Kurumsal Hizmetler  firma yetkilisi Ahmet Sünger’e teşekkür plaketi verildi.