Amatör Spor Haftası Münasebetiyle kortej yürüyüşü ve Mersin’deki 303 kulübe malzeme yardımı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması ve spor yapmaya özendirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında bugün kortej yürüyüşü yapıldı.

“ Amatör Spor Haftası “ Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Şube Müdürlerimiz Mehmet Ali Avcı, Göksel Tuna, ASKF Başkanı Mithat Ertaş,  Antrenörler, Sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet alanında Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan yürüyüş Cumhuriyet alanında başlayıp, Çamlıbel, Askerlik şubesi, Müftü köprüsü, Emekliler parkı, dere kenarını takiben ve Edip Buran Spor Salonunda sona erdi.

Yapılan kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Mersin’deki 303 kulübe malzeme yardımı yapılması dolayısı ile Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın katılımıyla Edip Buran Spor Salonunda malzeme dağıtım Töreni düzenlendi.

Törene Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Şube Müdürlerimiz Mehmet Ali Avcı, Göksel Tuna, Yenişehir İlçe Müdürü İrfan Akkar, ASKF Başkanı Mithat Ertaş ile spor kulüpleri antrenörleri ve sporcuları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, amatör sporun ve sporcuların güçlendirilmesi için Türkiye genelinde malzeme dağıtımı yapıldı. Gençleri, spor kıyafetleriyle müsabakalarda görmek istiyoruz. Spor kardeşlik, dostluk ve barıştır. Bizler gençlerimizi, eğitimlerindeki başarılarının yanı sıra spordaki başarılarıyla da görmek istiyoruz. Türkiye'deki genç nüfusu zenginlik olarak görüyoruz. Ülkenin gençlerin omuzlarında yükselecek, bunun için de spor alanındaki başarıların çok önemli” dedi.
 
Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ise konuşmasında, “Amatör kulüplerimize Malzeme dağıtımının Türkiye'de eş zamanlı gerçekleşiyor. Mersin'de toplam 303 spor kulübüne yardım yapıldı” dedi.
 
Konuşmaların ardından Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından Amatör spor kulüplerine malzemeleri dağıtıldı. Tören malzeme dağıtımının ardından sona erdi.