Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tarafından hayata geçirilen "Hayallerimize Koşuyoruz Projesi" kapsamında Yenişehir Gençlik Merkezi üyelerimizden belirlenen 8 görme engelli gence Akıllı Baston hediye edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 350 Gençlik merkezi arasında, Türkiye'nin ilk ve tek Engelli temalı gençlik merkezi olan Yenişehir Gençlik Merkezi üyesi görme engelli gençlerin en büyük hayalleri özgürce koşmak olan,bu gençlerimizin hayalleri gerçekleştirme adına, "Hayallerimize Koşuyoruz Projesi" kapsamında herhangi bir yere çarpma korkusu, düşse de canının yanmayacağı hissi ile özgürce koşmaları için, onlara güvenli bir ortam sağlayarak bu hissi yaşamalarını ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla, ilk etapta 8 görme engelli gence Akıllı Baston hediye edildi.

Merkez Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak ve Gençlik Liderleri ile birlikte Yenişehir Gençlik Merkezi üyesi görme engelli gençlerden Ecrin Nur Aytekin, Semih Buğday, Melek Sude Akbaş, Malik Akbaş, Berfin Geldi, Doğan Geldi, Evrim Arslan, Muhammet Yavuz ve aileleri katıldı.  

'Hayallerimize Koşuyoruz Projesi'  kapsamında ilk etapta 10 görme engelli gencin hayallerine koşmalarını sağlamak amacıyla hediye ederek yaşadıkları zorlukları azaltmayı amaçladıklarını belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "İlk etapta Yenişehir Gençlik Merkezimize üye 8 görme engelli çocuk bastonlarına kavuşturduk. Görme engelliler için özel olarak tasarlanmış, navigasyon özelliği bulunan, akıllı telefonlarla entegre edilebilen ve engelliyi sesli uyarı ve titreşimle uyararak yönlendiren akıllı bastonları sayesinde çocuklarımız daha güvenli ve özgür olacak. Devletimizin şefkatli dokunuşunu çocuklarımıza hissettirmek için geldik. Proje kapsamında aldığımız Akıllı Bastonları şenlik havasında bir etkinlikle yapmayı planlıyorduk fakat korona virüs pandemisi nedeniyle çocuklara evlerinde teslim etmeye geldik. Bu özel ve güzel çocuklarımızın morallerini ve motivasyonlarını yüksek tutmayı, onlarla birlikte hareket etmeyi amaçlıyoruz. Biz şimdi ev ev dolaşıyoruz, akıllı baston aldık, çocuklarımıza akıllı bastonlarını dağıtıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe kadar bu etkinliğimiz devam edecek Çocukların motivasyonlarını, eğitim ve öğretimlerini, spor ve kültürel etkinliklerini daha rahat yapabilmeleri ve fırsat eşitliğinden daha fazla faydalanabilmeleri için hayata geçirdik. Proje kapsamında ilk etapta 10 çocuğumuza akıllı baston dağıtıyoruz, daha sonra giderek sayıyı artıracağız. Çocuklarımızın mutluluklarına ortak olduk. Onların sevinçleri, heyecanları bizi mutlu etti. İnşallah bu proje Türkiye’ye örnek olur ve ülke geneline yayılır” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Akıllı bastonunu Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den alan Yenişehir Gençlik Merkezi görme engelli üyesi Semih Buğday, Programı takip eden basın mensuplarına  Akıllı baston'un özellikleri hakkında bşlgi vererek şunları söyledi, “Bastonumuz navigasyon özelliğiyle çalışabiliyor. Telefona bağlanma özelliği de var. Telefonunuz varsa bu bastona bağlayıp, telefonunuzu cebinize koyarak bile bu bastonu yönetebiliyorsunuz. Baş hizasında engelleri algılama özelliği var. Herhangi bir engel algıladığında titreşim yaparak uyarıyor. Bununla her yere gidebileceğimizi umuyorum. Ben de kullanmayı tam öğrenince bu hayalimi gerçekleştireceğim inşallah. Eskiden bizim beyaz bastonlarımız vardı ama bir elinizde bastonu, bir elinizde telefonu tutuyorsunuz ama bir yandan da yolu dinlemeniz lazım. Telefonunuzu artık elinizde tutmanıza gerek yok. Baston üzerindeki sensörle telefonunuzu kontrol edebiliyorsunuz” dedi.

Akıllı Bastonlarını Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'den alan ve kendilerine bu olanağı sağlayan herkese teşekkür eden Yenişehir Gençlik Merkezi üyesi görme engelli gençlerden Ecrin Nur Aytekin, Semih Buğday, Melek Sude Akbaş, Malik Akbaş, Berfin Geldi, Doğan Geldi, Evrim Arslan ve Muhammet Yavuz'un mutlulukları görülmeye değerdi.