“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" münasebetiyle bu yıl ikincisi düzenlenen fidan dikim etkinliği Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettiği bugünde “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” Projesi kapsamında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak fidanları toprakla buluşturduk.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler birimi, Gençlik Kampları birimi, Mersin, Yenişehir ve Tarsus Gençlik Merkezlerinin farklı noktalarda düzenlediği fidan dikme etkinliklerine Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan, Gençlik Kampları Şube Müdürü Mehmet Ali Avcı, Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Berna Kulaç, Okul Sporları Şube Müdürü Emel Eray, Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak, Gençlik Liderleri, sosyal uyum Liderleri, gönüllü gençler ve gençlik merkezi üyelerimiz “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" münasebetiyle fidan dikimi gerçekleştirerek geleceğe nefes oldular.
Ülkemizin orman varlığını artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes” adı verilen ve Türkiye’yi rekora taşıyacak ağaçlandırma seferberliği kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11.11.2020 tarihinde ülkemiz genelinde saat 11:11’de 2023 farklı noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında ilimizde de yaklaşık 100 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Çopurlu Sentetik Çim Yüzeyli Futbol sahası çevresinde düzenlenen Fidan dikim etkinliğine katılan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' münasebetiyle İl müdürlüğümüze bağlı tesislerimizde gençlik kamplarımızda Mersinli gençlerimiz ve şuan aramızda olan yabancı uyruklu gençlerimizle birlikte  geleceğe nefes olmak için fidanlarımızı toprakla buluşturarak can sularını verdik. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyonu önlemek, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla 11 Kasım tarihini “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan etti. Bu kapsamda, ülkemizin orman varlığını artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 81 ilde “Geleceğe Nefes” ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Bugün de, bu seferberlik kapsamında 11.11.2020 tarihinde ülkemiz genelinde saat 11:11’de 2023 farklı noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bizler Mersin Gençlik ve Spor ailesi olarak gerek merkez gerekse taşra ilçelerimizde bulunan tesislerimizde fidan dikim işlemini gerçekleştirdik. İnanıyoruz ki diktiğimiz bu fidanlarla Mersin daha yeşil, daha temiz bir hale gelecektir. Amacımız gelecek nesillere daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarına vesile olacak daha yeşil bir Mersin bırakmak. Bu günün ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.