“Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonasında” Mersinli sporcu Ardan Kaya 50 m ve 100 m kurbağalamada birinci oldu.

Mersin Doruk ihtisas spor kulübü sporcusu Ardan Kaya Adana'da düzenlenen “Anadolu Kupası Türkiye Yüzme Şampiyonası” 50 m ve 100 m kurbağalamada birinci oldu.

05-07 Eylül 2014 tarihleri arasında Adana 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen ‘Türkiye Anadolu yüzme Kupasına’  35 kulüpten toplam 416 bayan ve erkek sporcu katıldı. 41 hakemin görev yaptığı yarışmaları Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Gürel, Nilüfer Sanvar ve Sultan Acuner, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram, Türkiye yüzme federasyonu Mersin il temsilcisi Fatoş Ocak’da izledi.

Şampiyonada takım sıralamasında erkeklerde Trabzonspor şampiyon olurken, ikinciliği Konya Belediyespor, üçüncülüğü ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi elde etti. Bayanlarda ise Balıkesir Yıldız Kulaçlar şampiyon olurken, ikinciliği Trabzonspor, üçüncülüğü ise İstanbul Denizkızı Yüzme Kulübü elde etti.

Dereceye giren takımlara kupalarını, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Yönetim Kurulu Üyeleri Nilüfer Sanvar, Mete Gürel ve Sultan Acuner verdiler.