05-11 Ekim Amatör Spor Haftası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile Mersin'de başladı.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 05-11 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm 81 İlde farklı etkinliklerle kutlanacak.

İlimizde de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri bugün Cumhuriyet Meydanı'nda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından İl Müdürlüğümüz çelenginin Atatürk anıtına bırakılması ile başladı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir, Amatör ruhun sporun temel alt yapısı olduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, 2013 yılından itibaren amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesini sağlamak amacıyla düzenlediği Amatör Spor Haftasını, pandemi sebebiyle bu yıl 05-11 Ekim tarihleri arasında bugün çelenk sunma töreniyle 81 ilimizde aynı anda başlatmış bulunuyoruz. Hafta boyunca düzenlenecek olan faaliyetlerle vatandaşlarımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmaları, yetenekli olan çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması sağlanacak. Bu yıl Amatör Spor Haftası boyunca, yaş gruplarına göre minikler, küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar gruplarında müsabakalar yapılacak. İl geneli tertip komitelerince, Covid-19 salgını ile ilgili gerekli tedbirler, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak belirlediğimiz branşlarda müsabakalar yapılacaktır. Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını bir kez daha hatırlatarak, etkinliğimizin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ediyor, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 05-11 Ekim Amatör Spor Haftasını kutluyorum." ifadelerini kullandı.