2013-2014 sezonu Minikler Su topu Türkiye Şampiyonu İstanbul Adalar su sporları Kulübü oldu.

Türkiye Yüzme federasyonu 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan Minikler Su topu Türkiye Şampiyonası 14-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen Minikler Su topu Türkiye Şampiyonasına Türkiye genelinden 27 takımın katıldığı ve iki havuzda oynanan müsabakalar sonunda ilk sekize kalan takımlar arasında çekilen kura sonrasında çeyrek final, yarı final, final ve sıralama müsabakaları yapıldı.

Müsabakaların son gününde Adalar su sporları Kulübü ile Enka spor kulübü arasında oynanan final maçını 6-4 Adalar su sporları kulübü kazanarak Minikler Su topu Türkiye Şampiyonu olurken, ikinciliği Enka spor kulübü, üçüncülüğü ise Esti spor kulübü elde etti.
Final maçının ardından yapılan ödül töreninde en iyi kaleci ödülünü Adalar su sporları kulübü kalecisi Emre Güler, gol kralı 57 gol atan 35 Su topu-Yüzme spor kulübü oyuncusu Ulaş Oruç ve şampiyonanın en değerli sporcusu Enka spor kulübü oyuncusu Selim Tanbay seçilirken ödüllerini Türkiye Su topu milli takım Antrenörü Savaş Türk, Türkiye Su topu Federasyonu yönetim kurulu üyesi Kemal Boyalı ve Türkiye Su topu Federasyonu Başkan vekili Profesör Doktor Reha Alpar takdim etti.

Minikler Su topu Türkiye Şampiyonası sonunda ilk üçe dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Reha Alpar ve Türkiye Su topu Federasyonu Altyapılarından sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Kemal Boyalı takdim ettiler.

Ödül töreni sonunda bir konuşma yapan Türkiye Su topu Federasyonu Başkan Vekili Prof.Dr.Reha Alpar, “14-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde yapılan Minikler Su topu Türkiye Şampiyonasını tamamladık. Şampiyona boyunca bizlere ve katılan kulüplerimize her konuda yardımcı olan başta Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Vekili Ahmet Tarakçı’ya Olimpik yüzme havuzu tesis amiri Ersin Muştu ile tüm personellerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Vekilimiz Ahmet Tarakçı ise böylesine önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti, “4 gün süren Minikler Su topu Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Şampiyonanın sorunsuz geçmesi bizleri mutlu etti. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyor dereceye giren takımları tebrik ediyorum” dedi.

 Minikler Su topu Türkiye Şampiyonasında alınan tüm sonuçlar için linki tıklayınız ;

minikler_2014_sonuc pdf.pdf