Mersin'de Ücretsiz Olarak Bedensel Engelliler Halter branşı açıldı.

Bedensel engelli sporcuların hayata daha sağlam tutunabilmelerini sağlamak amacıyla Mersin'de İlk defa Bedensel Engelliler Halter Branşı açıldı.

Bedensel Engelli Halter Antrenörlüğü belgesine sahip olan Türkiye Taekwondo Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Şiho Mete tarafından Salı, Perşembe ve Cumartesi 13:00 – 15:00 saatleri aralığında Toroslar 1000 kişilik Spor Salonunda düzenlenen antrenmanlarda Antrenör Şiho Mete tarafından sporculara ağırlık kaldırma eğitimi veriliyor. İlk antrenmanda oldukça heyecanlandıklarını dile getiren sporcular antrenörümüzün vermiş olduğu eğitim ve telkinlerle ağırlık kaldırabiliyoruz bu bizi oldukça mutlu ediyor, çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz dediler.  

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Antrenör Şiho Mete, "Bizim buradaki en büyük amacımız engelli insanlarımızın hayata daha sağlam tutunabilmeleri ve diğer insanlar gibi her türlü spor ve sosyal etkinliğe katılabileceklerini göstermektir bir sonraki aşamada ise planlı ve düzenli çalışmalarımızın neticesinde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunu elde etmektir. Ayrıca antrenmanlara katılan engelli sporcularımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Tüm engelli vatandaşları eğitimlere katılmaya davet ediyorum" dedi.