Okçuluk Minikler İl birinciliği Mersin İçişleri Bakanlığı Mezitli tesislerinde yapıldı.

08 Ağustos 2014 tarihinde Okçuluk Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Okçuluk Minikler İl Birinciliğine 3 spor kulübünden 35 sporcunun katılımıyla Mezitli ilçesi İçişleri Bakanlığı Tesisleri’nde gerçekleşti.

Seçmeler 9-14 yaş gurubuna yönelik olmak üzere makaralı yay ve olimpik yay kategorilerinde yapıldı. Yapılan seçmelerde heyecanları yüzlerinden okunan minik okçular ilk defa yarışma heyecanını yaşadılar. Seçmelerde dereceye giren minik okçular 13-15 Ağustos 2014 tarihleri arası Bolu'da yapılacak olan Türkiye Minikler Okçuluk Şampiyonası'nda Mersin’i temsil etme hakkı kazandılar.

Okçuluk Minikler İl Seçmelerinin çok güzel ve çok heyecanlı geçtiğini belirten Türkiye Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Aytekin Ataş, “Okçuluk ilimizde yavaş yavaş Ulusal ve uluslar arası derecelerle adından söz ettirmeye ve il genelinden rağbet görmeye başlıyor. Okçuluk branşını elimizden geldiğince bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Okçuluk Minikler İl Seçmelerinde katılan sporcuların yanı sıra velilerimizin de heyecanları görülmeye değerdi. 2014 yılında Mersin adına Aleyna Akçınar tarafından Takımlarda Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Betül Demir tarafından Avrupa üçüncülüğünün alınmasının da okçuluğun gelişimine büyük katkı sağladı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından kendilerine tahsis edilen İç işleri Bakanlığı tesislerine geçtikten sonra başarıların arttı. İlimize Okçuluğa özel bir saha ve Salon yapımı konusunda da destek bekliyoruz” dedi.