Suudi Arabistan'dan ülkemize getirilen 339 vatandaşımız sağlık kontrollerinin ardından Mersin Kız Yurduna yerleştirildi.

Suudi Arabistan'dan getirilen 339 Türk vatandaşımız, yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina sürelerini geçirmek üzere sağlık kontrolünden geçtikten sonra Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mersin Kız Yurduna yerleştirildi. 

Yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanacak. Ayrıca karantina süresince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan psikolog ve sosyologlar da destek sağlayacak.

Suudi Arabistan’dan gelen 339 vatandaşımızı karatina süresi olan 14 gün boyunca Mersin Kız Yurdunda misafir ettiklerini belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Dün ve bugün yurtlarımıza giriş yapan 339 Türk vatandaşımızı 14 gün boyunca Mersin'de misafir edeceğiz. İl Müdürlüğümüze bağlı Mersin Kız Yurdumuzda ağırladığımız vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Mersin Valiliğimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Türk Kızılayımız tarafından karşılanacak. Tüm tedbirlerimizi aldık Suudi Arabistan’dan gelen misafirlerimize vefakâr yurt idarecilerimiz, temizlikten, güvenliğe çalışan tüm personelimiz ile birlikte elimizden gelen en iyi misafirperverliği göstereceğiz. İnşallah sıkıntısız olarak bu süreci hep birlikte atlatacağız." dedi.