Mersin’de bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kapızlı Yaz Kampı’nda bulunan gençler, Milli güreşçimiz Mehmet Özal ve Milli cimnastikçimiz Ferhat Arıcan’la bir araya gelerek sorularını yöneltti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin yaz aylarını değerlendirmeleri amacıyla yurdun dört bir yanında hayata geçirilen yaz kampları, uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden milli sporcularımızı ağırlıyor. Kampta bulunan gençlerin spor branşından bir sporcunun özel yaşantısına kadar çok sayıda soruyu misafir sporcuya sorarak, merak ettikleri sorulara yanıt arıyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Kapızlı Yaz Kampı, 24 Temmuz tarihinde efsane güreşçilerimizden Mehmet Özal ve önemli başarılara imza atan genç cimnastikçimiz Ferhat Arıcan’ı ağırladı.

Mehmet Özal, Olimpiyat Oyunları’nda bulunarak milli bayrağı taşımanın gurur verici bir olay olduğuna işaret ederken, Ferhat Arıcan ise cimnastik sporuna başlamak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu.

“Olimpiyatlarda madalya kazanmak ‘YGS sınavında birinci olmak gibi’ bir duygu”
Güreşle 12-13 yaşlarındayken tanıştığını ve başarı dolu spor serüveninde eğitimin hiçbir zaman engel olmadığını ve azimle çalışarak uluslararası spor organizasyonlarına katıldığını belirten Milli güreşçi, “O yıllarda Olimpiyatlar gibi bir hedefim yoktu. Fakat sonra fark ettim rüya gibi bir olay olduğunu. Milli bayrağımız taşıyarak, çok gururlanmıştım. Ayrıca, madalya kürsüsüne çıkmaktan daha çok onur duyulacak bir şeyden de söz edilemez” dedi.

Olimpiyatlarda madalya elde etmenin ‘YGS sınavında birinci olmak gibi’ bir duygu olduğunu anımsatan Mehmet Özal, “Her yıl yeni Dünya Şampiyonları çıkarıyoruz. Ben bu sporu bırakalı 5 sene oldu. Şimdilerde gidip, minderdeki azimli gençlerimizi izlemek beni o eski yıllara taşıyor” şeklinde konuştu.

“Bayrağımızı gördükçe tüylerim diken diken oluyor”
Henüz ilkokul sıralarındayken bahçede herkesin ayaklarının üstünde yürürken, kendisinin elleri üzerinde yürüdüğünü ve bunun beden eğitimi öğretmeni tarafından ilgiyle karşılandığını dile getiren Ferhat Arıcan, şöyle devam etti:

“Kendi ülkemde, Mersin’de Akdeniz Oyunları’nda yaşadığım duygu gurur vericiydi. İnsanların bana tezahürat etmesi, alkışlaması inanılmazdı. Sizler de bu duyguları yaşamak istiyorsanız, öncelikle dengeli beslenmemiz, çok çalışmanız ve tabi gerektiğinde dinlenmeniz gerekiyor.”
Uluslararası spor organizasyonlarında hiçbir zaman tadılamayacak türden bir duygu yaşadığını ifade eden Ferhat Arıcan, “Oralarda bayrağımızı gördükçe tüylerim diken diken oluyor” dedi.