Milli Atıcı Dünya ikincisi olarak 591 puan alarak Dünya rekorunu kırdı.

3-10 temmuz 2014 tarihleri arasında Çin'in Pekin kendinde düzenlenen Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda 0.3 puan farkla Dünya ikincisi oldu.

Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Havalı Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nda 591 puan alarak dünya rekoru kıran Milli Atıcı Yusuf Dikeç’i ve İl Müdürü vekilimiz Ahmet Tarakçı’yı makamında kabul etti. 

Çin'de düzenlenen Dünya şampiyonasında müsabakayı baştan sona birinci götüren dikeç finalin son atışında 0,3 puanla 2012 olimpiyat şampiyonu sporcuya kaptırmasına rağmen toplamda 591 puan alarak Dünya rekoru kırdı.

Mersin Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu Milli Sporcuyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 2013 Akdeniz Oyunları nedeniyle ilimizde spor tesislerine çok büyük yatırımlar yapıldığını, bu spor tesislerinde Dikeç gibi bir çok başarılı sporcunun antrenman yapma fırsatı bularak hem ulusal hem de uluslar arası spor camiasında kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Güzeloğlu; “Bu sporcularımızın kentimizdeki bu modern tesislerde kendileri gibi başarılı sporcular yetiştireceklerine ve Mersin’in uluslararası bir spor kenti olarak tanınmasına daha büyük katkılar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.

Geçen yıl Mersin’de düzenlenen 2013 17.Akdeniz Oyunları’nda 50 Mt Ateşli Silahlar kategorisinde altın, 10 Mt Havalı Silahlar kategorinde ise gümüş madalya kazanan Milli Atıcı Dikeç; Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda 591 puanla dünya rekoru kırdığını ve baştan sona önde götürdüğü müsabakaları 0,3 puan farkla Dünya İkincisi olarak tamamladığını kaydetti. Dikeç, asıl hedefinin 2014 Eylül ayında İspanya’nın Granada kentinde düzenlenecek olan  ''Tüm Dallar Dünya Kupası’nda'' 2016 Rio Olimpiyatlarının kotasını almak ve ülkemizi, Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek ve Olimpiyat madalyasını kazanmak olduğunu belirten Dikeç sözlerine şöyle devam etti, "Beni ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’yı makamında kabul eden Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Pek fazla tanınmayan atıcılık sporunun isminin duyulmasında katkımız olmasından dolayı çok mutluyum. Artık bir Spor Kenti olan Mersin’in Atıcılık Branşında Türkiye ve Dünyada cazibe merkezi haline gelmesini ümit ediyorum. 2013 Akdeniz oyunlarında almış olduğum dereceler sebebiyle dönemin Spor Bakanı ve Spor Genel Müdürümüz tarafından Erdemli Atış Poligonu Tesis Amirliğine getirildim. Dünya da ve Avrupa da sayılı tesisler arasında yer alan Atış Poligonunda hem Tesis Amirliği hem de eğitmenlik yapmaya başladım. Ülkemizde benden daha yetenekli gençler olduğuna eminim ben onlara örnek bir sporcu olma yolunda elimden gelen çabayı sarf ediyorum. Umarım kentimize kazandırılan bu tesislerde yeni sporcuların yetiştirilmesine vesile olurum. Akdeniz Oyunlarından sonra tesisimiz birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam edecek" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklamada Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdürü Vekilimiz Ahmet Tarakçı, "Dünya rekortmeni Milli Sporcumuz Yusuf Dikeç'le ne kadar gurur duysak az. Akdeniz Oyunlarında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı Erdemli Atış Poligonu Tesis Amirimiz olan Yusuf Dikeç Bu Tesise boşuna getirilmediğini bir kez de Çin'de yapılan Dünya kupasında gösterdi. Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nu Yusuf Dikeç'i Almış olduğu dereceden dolayı ödüllendirmek amacıyla makamında ziyaret ettik. İl Müdür vekili olarak Yusuf Dikeç'i bir kez daha tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

Yapılan ziyaretin sonunda Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu Milli Atıcıya  3 Bin TL'lik bir çek ve Spor kiti hediye etti. Milli Atıcımız Yusuf Dikeç ise  Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'na şık bir kalem seti hediye etti.