Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Okul Müdürleri bilgilendirme toplantısı Yenişehir ve Tarsus İlçelerinde yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, Tarsus Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu, Tarsus İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü Bekir Kocaoğlan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor birimi şefi Ufuk Akbaş ve Okul Müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Okul Müdürleri bilgilendirme toplantısı Yenişehir Şevket Pozcu Anadolu Lisesi ve Tarsus Şehit İshak İlkokulu toplantı salonlarında yapıldı.

Proje hakkında okul müdürlerine detaylı bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, "2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Mersin  merkez ve tüm ilçelerinde ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik yetenek taraması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu önemli proje ile İl geneli tespit edilen okullarda okuyan İlkokul 3. sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması sağlanacaktır. Projeyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Kurum antrenörlerimiz ve Beden eğitimi öğretmenlerimiz ile birlikte bu projeyi en güzel seviyede tamamlayıp, ülke sporuna en iyi sporcuları buradan çıkarırız" dedi.