Mersin’in eski atletizm il temsilcisi ve önemli spor adamı merhum Seyfi Alanya anısına bu yıl 19’uncusu yapılan Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası, Spor Toto Kulüpler arası Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 faaliyet programında yer alan ve 22-23 Şubat tarihleri arasında 11 kulüpten 120 kadın 182 erkek toplam 302 sporcunun katılımıyla Mersin’de düzenlenen “Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası, Spor Toto Kulüpler arası Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde bugün yapılan yarışlar sonunda tamamlandı.

Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası, Spor Toto Kulüpler arası Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Eski atletizm il temsilcisi Merhum Seyfi Alanya anısına düzenlenen ve bu yıl 19’uncusuna ev sahipliği yaptığımız Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası bugün yapılan yarımalar sonunda tamamlandı.

Dört atma branşında ve dört yaş kategorisinde toplam 32 yarışmanın yapıldığı müsabakalar sonunda erkeklerde 77.56’lık derecesiyle çekiç atmada Olimpiyat vizesi alan Eşref Apak, aynı zamanda puan tablosunda da birinci oldu ve 2000 liralık para ödülüne uzandı. Eşref’in ardından en iyi puanı, cirit atmada tam 80 metrelik atışıyla 1101’lik skoru ile Mersinli sporcu Emin Öncel elde etti. Eskişehirli gülleci Alperen Karahan ise 18.51’lik derecesine karşılık gelen 1032’lik skoruyla sıralamada üçüncü oldu.

Kadınlarda ise gülleci Emel Dereli, 17.54 atarak birinciliği alırken, 1054 puanla genel sıralamada da birinciliği aldı. Emel’i 1046 puanla (67.15m) Kıvılcım Kaya-Salman ve 1045 puanla (67.07m) Tuğçe Şahutoğlu takip ettiler.

Yarışmaların ikinci gününde kupaya dahil olmayan Olimpik Deneme müsabakasında 58.09 ile kendisine ait disk atma U20 rekorunu kıran Özlem Becerek’in grafiği de hafta sonunun öne çıkan performanslarından biri olurken dereceye giren sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Atletizm Federasyonu As Başkanı Ali Aksu ve Milli takım Antrenörü İbrahim Kabal takdim etti.