2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Küçükler Basketbol İl Birinciliği bugün oynanan Final karşılaşmalarının ardından tamamlandı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran ve Mezitli Spor Salonlarında oynanan 3’üncülük, 4’üncülük ve Final Müsabakalarının sonunda küçük bayanlarda Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Birinci olurken, erkeklerde ise Özel Odtü Koleji Ortaokulu 2019–2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları küçükler Basketbol İl Birinciliğini elde etti.

Bugün Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan Final müsabakalarını tribünlerini dolduran seyirciler ile birlikte Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Okul Sporları Şube Müdürü Berna Kulaç, Mezitli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Yıldızbakan, Türkiye Basketbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Osman Denizer, Okul yöneticileri ve okul müdürleri izledi.

Küçük Erkekler final müsabakasında Özel Odtü Koleji Ortaokulu, Barbaros Ortaokulunu 88-58 yenerek şampiyon olurken, küçük bayanlarda ise Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu, Perşembe Vakfı Ortaokulunu 47-16 yenerek şampiyon olma başarısı göstermiştir. Alınan bu sonuçların ardından erkeklerde Özel Odtü Koleji Ortaokulu ile Barbaros Ortaokulu ve bayanlarda Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu, Perşembe Vakfı Ortaokulu Mart ayında yapılacak olan Okul Sporları Küçükler Basketbol Türkiye Grup Birinciliğinde ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara başarı belgeleri, madalya ve kupaları Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Okul Sporları Şube Müdürü Berna Kulaç tarafından takdim edildi. 

Final Müsabakalarının ardından her iki takımı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, "Bugün oynanan final müsabakalarının ardından dereceye girerek ilimizi Okul Sporları Küçükler Basketbol Türkiye Grup Birinciliğinde temsil etme hakkı kazanan tüm okullarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi. 

KÜÇÜK BAYANLAR

1. ÖZEL BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ORTAOKULU
2. PERŞEMBE VAKFI ORTAOKULU 
3. MİTHAT PAŞA ORTAOKULU 
4. ERDEMLİ AKDENİZ ORTAOKULU


KÜÇÜK ERKEKLER


1. ÖZEL ODTÜ KOLEJİ ORTAOKULU
2. BARBAROS ORTAOKULU 
3. ÖZEL DOĞA KOLEJİ ORTAOKULU
4. ÖZEL GELİŞİM OKULLARI ORTAOKULU