Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından “Voleybol Antrenör Semineri” düzenlendi.

Mersin'in ev sahipliğinde 17-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında Toroslar Bin kişilik Spor Salonunda düzenlenen Voleybol Antrenör Semineri Türkiye genelinden 110 Antrenörün katılımıyla gerçekleşti. Voleybolun ülkemizde geliştirilmesi, kulüplerde ve okullarda yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Antrenör Semineri iki gün boyunca Uluslararası Voleybol Federasyonu antrenörleri Athanasios Papageorgıou ve Cengiz Akarçeşme tarafından verildi.

Ücretsiz olarak verilen Seminer daha önce belirlenen program dahilinde iki gün boyunca 09:00 - 17:30 saatleri arası pratik ve teorik uygulamalı eğitimler verildi. 2 günlük programa düzenli olarak katılan katılımcılara seminer belgesi ve çalışmalarında kullanmaları için 1 adet mini voleybol seti ve 2 adet mini voleybol topu gönderilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Voleybol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Seniha Deniz şunları belirtti, "Öncelikle böylesine önemli bir seminerin ilimizde yapılmasından dolayı çok memnunum. Türkiye genelinden seminere katılan Antrenörlerimize iki gün boyunca en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalıştık. Uluslararası Voleybol Federasyonu antrenörleri Athanasios Papageorgıou ve Cengiz Akarçeşme tarafından verilen eğitimlerin Antrenörlere oldukça kaktı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tür eğitimler arttırılırsa Voleybol'un Türkiye'de çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ben Türkiye Voleybol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi olarak bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.