Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Tematik Kış Kampları kapsamında açılışını Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Sayın Recep Ali Er’in yaptığı “Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı” Mersin’de başladı.

20-24 Ocak tarihleri arasında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 15 farklı tema ile Mersin, Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kastamonu, Konya, Muğla, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerimizde alanında uzman isimleri 81 ilden 2 bin 500 öğrenci ile buluşturduğu “5. Tematik Kış Kampları” kapsamında, Mersin Kız Öğrenci Yurdu’nda açılışını Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Sayın Recep Ali Er’in yaptığı “Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı” Mersin’de başladı.
 
Mersin Kız Öğrenci Yurdu'nda Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er, “Burs, kredi ve beslenme hizmetlerinin yanı sıra öğrenciler için çeşitli sosyal, kültürel ve sportif eğitimler düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Tematik Kış Kamplarımızın bu yıl 5’incisini düzenliyoruz. Kamplarımıza 14 farklı şehirde 15 farklı temayla gerçekleştiriyoruz. Organizasyonlara 81 ilden 2 bin 800'e yakın öğrenci katılıyor. 5 gün sürecek olan Tematik kamplarımızda, Gençlerimiz, hem Türkiye'nin saygın ilim, fikir, hukuk, sanat, kültür ve spor adamlarıyla bir araya gelerek, onların tecrübelerinden istifade edecekler hem de ilgi duydukları alanlara ilişkin güzel gelişmeleri yakından takip edebilme şansı bulacaklar. Gençlerimiz, aynı zamanda da kamp yapılan kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini ve yerlerini görme fırsatı bulacaklar. Öğrencilerin, barınma ve beslenme hizmeti konusundaki isteklerine özen gösteriyoruz. Devlet yurtlarında barınan öğrencilerin velileri, çocuklarından çok daha mutludur. Buna inanıyorum. Çünkü kapılarında bir güvenlik var, odaları sıcacık. Belirli saatlere kadar her an karınlarını doyurabilecekleri yemekleri ve dertlerini anlatabilecekleri yurt idarecileri, memurları var. Diğer devletleri de araştırıyoruz. Dünya’nın hiçbir ülkesinde Türkiye'deki kadar yüksek öğrenim öğrencilerine katkı sağlayan, onların dertleriyle dertlenen başka bir ülke yoktur. Biz bunu bir görev olarak kabul ediyoruz. Elimizden gelse çok daha iyisini yapacağız. Yapmak için de gayet ediyoruz, buna emin olun." diyerek konuşmalarını tamamladı.

Mersin Gençlik ve Spor Müdürü Oğuz Kaymaz ise yaptığı konuşmasında “Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Tematik kamplarımızın ‘Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampına’ ev sahipliği yapıyoruz. 6 ilden 200 KYK’lı kız öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen kampın öğrencilerimiz için verimli geçeceğine inanıyorum. İl müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda kalan öğrenciler için düzenlediğimiz yaklaşık 150 eğitim faaliyetine 6 bin dolayında öğrenci katıldı. Bugün başlayan Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampına katılan tüm öğrencilerimize iyi bir kamp dönemi geçirmelerini temenni ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Gençlik ve Spor Müdürü Oğuz Kaymaz tarafından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Sayın Recep Ali Er’e Mersin Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler tarafından yapılan çini işlemeli tablo hediye etti.

6 ilden 200 KYK’lı kız öğrencinin katılımıyla Mersin’in ev sahipliğinde yapılan Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı’nın ilk gününde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü Uzmanı Dr. M. Yavuz Dizdar ve TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan öğrencilerle buluşarak deneyimlerini paylaştılar.

Yapılan söyleşilerin ardından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Sayın Recep Ali Er tarafından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü Uzmanı Dr. M. Yavuz Dizdar'a, Mersin Kız Yurdu Müdiresi Münire Şimşek tarafından ise TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan'a katılımlarından dolayı teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. 

Bugün başlayan 'Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı' 24 Ocak'ta sona erecek.