Yedi kez dünya şampiyonluğu kazanmış satrancın yaşayan efsanesi, Büyük Usta (GM) Anatoly Karpov, Mersin’de satrançseverlerle bir araya geldi.

Büyük usta (GM) Anatoly Karpov,8-14 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecek “2019 Engelliler için Birinci FIDE Konfederasyon Kupası” öncesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Satranç Festivali’nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcu ve antrenörlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Oğuz Kaymaz, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile birlikte Satrancın yaşayan efsanesi, büyük usta (GM) Anatoly Karpov, Rosatom Yönetici Direktörü Aleksei Frolov ve FIDE Asbaşkanı Akaki Iashvil’i Mersin’de ağırladı.

Büyük Usta (GM) Anatoly Karpov’u Mersin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Oğuz Kaymaz, “2019 Engelliler için Birinci FIDE Konfederasyon Kupası öncesi ilimize gelen satranç sporunda farklı stiliyle bir çığır açmış, 9 kere satranç oscarını kazanmış, eğitmen kimliğiyle de öne çıkmış özel bir sporcuyu ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.” dedi.

Türkiye'nin satranç eğitimi konusunda attığı adımlardan ve son yıllardaki başarı grafiğinden övgüyle bahseden büyük usta (GM) Anatoly Karpov, Türk misafirperverliği ve gösterdikleri ilgi için Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Oğuz Kaymaz ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a teşekkür etti.
 
FIDE MERSİN KÜÇÜKLER YILDIRIM SATRANÇ ŞAMPİYONASI’NDA MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Kompleksi Satranç Merkezimizde gerçekleştirilen 
“FIDE Mersin Küçükler Yıldırım Satranç Şampiyonası” sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Vedat Akyar, Rosatom Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, FIDE Asbaşkanı Akaki Iashvil ve Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş tarafından verildi.