7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Enleri " ödülleri sahiplerini buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Enleri" ödülleri ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece alan sporcuların yanı sıra, spor kulüpleri, antrenörler, İl spor dalı temsilcileri, basın mensupları, Amatör spora destek veren kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik  düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Toroslar Belediye Başkanı Adsız Afşin, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Sakuçoğlu, Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Vakkas Kılınç, Amatör spora destek veren STK temsilcileri ile il spor İl temsilcileri, kulüp başkanları ve ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece alan sporcu, Antrenör ve takım ve yöneticiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Vali Ali İhsan Su, ülkemiz geneli ve ilimiz özelinde birçok spor dalında ciddi yatırımların vatandaşlar ve sporcularla buluşturulmaya devam ettiğini kaydetti. Bu çalışmaların devamında başarıyı getirdiğini belirten Vali Su; “Son bir-iki yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarla 40 civarında futbol sahasını bitirerek gençlerimizin hizmetine sunduk. Protokolünü imzaladığımız 12 adet sahayı daha bu yıl vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Geçtiğimiz yıl amatör spor kulüplerimize 400 bin liralık malzeme alıp sporcularımıza dağıttık. Bunlar dışında birçok çalışma ve projeyi hep birlikte yürütüyoruz.” dedi.

 “DAHA NİCE GENÇLER TÜM DÜNYADA BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRACAK”

Sağlıklı nesilleri oluşturmak için mutlaka spora ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Su; “İnanıyorum ki bundan sonra daha da fazla şampiyonlar çıkacak. Geleceğimiz gençlerimiz. Onları ne kadar sağlıklı yetiştirebilirsek geleceğimiz de o kadar parlak ve aydınlık olacaktır. Bugün üstün gayretle çalışan sporcularımızı ödüllendireceğiz. Burada hakikaten hep birlikte iyi işler başarıyoruz. Gençlerimize başarılar diliyorum. Burada daha nice gençler yetişecek ve tüm dünyada adımızı duyurarak, bayrağımızı dalgalandıracak.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertaş ve protokol üyeleri tarafından ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyon olan sporcu, antrenör ile kulüp temsilcilerine kupa ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardında sona erdi.