Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin Olimpik Cimnastik Salonunda Dünya Kupası hazırlık kampına giren Artistik Cimnastik Milli Takım sporcularını ve antrenörlerini ziyaret etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu 2019 faaliyet  programında yer alan ve 18-27 Ağustos tarihleri arasında Olimpik Cimnastik Salonunda, Mersin'in ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Artistik Cimnastik Dünya Kupası" için son hazırlık kampına giren millilerimizi Şube Müdürleri Vedat Akyar, Önder Öztürk ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Mersin il temsilcisi Ayla Çifçi ile birlikte ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Dünya Kupası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli Sporcularla tek tek ilgilenen Oğuz Kaymaz, kamp hakkında Türkiye Cimnastik Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ayla Çifçi ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Olimpik Takım Koordinatörü Ziya Özgören'den bilgi alarak Dünya Şampiyonasında başarılar diledi.

Kaymaz, Dünya Kupası öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi; "11 ülkeden 48 sporcunun mücadele edeceği ve 3'üncü kez ev sahipliğini yapacağımız Artistik Cimnastik Dünya kupası hazırlıklarımıza Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak devam ediyoruz. 8 erkek, 6 kadın milli sporcumuz katılacağı Dünya kupası hazırlıklarının son kampı için ilimizde ağırladığımız millilerimizi ziyaret ederek sporcu ve antrenörlerimizin bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Millilerimizin moral ve motivasyonu çok iyi. Millilerimizin turnuvadan başarılarla ayrılacağına olan inancım tam. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek İstiklal Marşımızı okutacaklarına eminim. Spor Kenti Mersin, spor tesisleri açısından Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biri haline geldi. Bu organizasyonla birlikte Mersin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek.  Kasım ayında ise Bocce Volo Dünya Kupasına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz. Bu önemli organizasyonun ilimizde yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, milli takımlarımıza başarılar diliyorum. " dedi.

Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Organizasyonda ay yıldızlı formayı, milli sporcular kadınlarda Nazlı Savranbaşı, Göksu Üçtaş Şanlı, Ezgi Yeşil, Tutya Yılmaz, Yaren Turan ve Demet Mutlu erkeklerde ise Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Yunus Emre Gündoğdu, Hamza Şamil Yılmaz, Mustafa Arca ve Sercan Demir temsil edecek.


MERSİN ARTİSTİK CİMNASTİK DÜNYA KUPASI

Tarih: 30 Ağustos-1 Eylül 2019
Yer: Mersin Olimpik Cimnastik Salonu
Basın Toplantısı: 30 Ağustos 2019 Cuma Saat: 14:00
Açılış: 30 Ağustos 2019 Cuma Saat: 14:30 

PROGRAM

30 AĞUSTOS 2019 CUMA

14.30 Açılış Seremonisi
15.00-18.10 Elemeler

31 AĞUSTOS 2019 CUMARTESİ

15.00-17.50 Elemeler

01 EYLÜL 2019 PAZAR

13.30-18.15 Finaller