Milli Mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mersin’de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve il protokol üyeleri, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, sporcu, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz iki milli sporcu eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait çelenk, Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.  Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu tören, özel sporcuların halk oyunları gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin şiir okuduğu ve Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterilerini gerçekleştirdiği törende, ritmik cimnastik gösterileri gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcuların trampolin gösterilerinin de gerçekleştirildiği tören, Taekwondo ekibinin gösterileriyle son buldu.

Tören sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, “Bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı meşale bağımsızlıkla sonuçlanmış, Atatürk önderliğinde milletimiz, verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. Tabi ki bu bayramı gençlere armağan etmiştir. Bizim gençlerimiz ülkelerine layık olmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Bizlerde çalışıyoruz. Ülkemizi, vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü teakwondo ekibinin gösterisinin ardından çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilenen Vali Ali İhsan Su’nun, onlarla bir süre sohbet ederek günün anısına fotoğraf çektirmesinin ardından tören sona erdi.