Mersin’in ev sahipliğinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen “Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası” sona erdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle 8-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme İhtisas Spor Kulübü tesislerinde gerçekleştirildi. 7 ilden 20 sporcunun katıldığı Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası oldukça çekişmeli geçti.

Yarışlar sonunda Hansa Kadınlar kategorisinde Miray Ulaş, Hansa Genç Erkekler kategorisinde İbrahim Halil Köseler ve 2.4 MR Sınıf kategorisinde ise Hasan Hüseyin Akbulut birinci oldu. 

Dereceye giren sporculara ödülleri; Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Oğuz Bavbek, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Aynur Olgaç tarafından verildi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ayrıca şampiyonaya destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim etti.