Mersinli 42 dağcı Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yıldönümünde Şehitlerimiz için yürüdüler.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Dağcılık ve Spor Kulübü Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 42 dağcının katılımı ile 2 bin Rakımlı Atlılar mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi altında Şehitlerimiz için 12 Km yürüdüler.

Her yıl 4-6 Ocak tarihleri arasında 81 ilde aynı anda düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma haftası etkinlikleri çerçevesinde Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Dağcılık ve Spor Kulübü tarafından 42 dağcının katılımı ile Rakımı 1450 metre olan Atlılar mevkiinde başladıkları Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne yoğun kar yağışı ve tipi altında 12 Km yürüyen dağcılar Şehitlerimiz için 2 bin metreye tırmanarak Sarıkamış Şehitleri pankartını açtılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yenal Gürsu Abayaz şunları söyledi; “Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilciliğimiz ve Mersin Dağcılık ve Spor Kulübünden 42 dağcı arkadaşımız ile birlikte 104 yıl önce geri dönmeyi hiç düşünmeden Şehadete yürüyen Sarıkamış Şehitlerimiz için yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen 12 Km parkuru tamamlayarak 2 bin Rakıma tırmanmayı başardık. Bu anlamlı yürüyüşte ben ve diğer dağcı arkadaşlarım tam anlamıyla Sarıkamış ruhunu hissettik. Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilci olarak Aziz Şehitlerimiz için tertip edilen bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.