Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90 bin Mehmetçik için 104. Yıldönümü anma programı düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İl’de hayata geçirilen anma programları kapsamında, Gençlerimize tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılayarak şanlı ecdatlarının bu toprakların birliği ve bütünlüğünü korumak için gösterdiği mücadeleyi yüreklerinde yaşama ve gelecek nesillere de aktarma adına Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü  hava muhalefeti sebebi ile Edip Buran Spor Salonu’nda Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, Şube Müdürlerimiz ve yüzlerce gencin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu  ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunması ile başlayan program Sarıkamış ve tüm Şehitlerimiz için okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, "Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştukları gündür. Bugün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Sarıkamış şehitlerinin 105'inci yıldönümü vesilesi ile tarihin en soğuk olayı olan Sarıkamış Harekatı'nın tarihi geçmişini hatırlayalım. 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekatı, toplamda 18 gün sürdü. 90 bin kahraman vatan evladı milli mücadele adına canlarını seve seve feda etti. Onlar Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şeref ile temsil ederken destanlaştılar. Harekata katılan kahramanlar dönmeyi düşünmediler. Hiçbir mazeretin ardına saklanmadan vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı kendini siper eden Mehmetçiğimiz, büyük kayıplar verileceğini bilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmediler. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile ebediyete kol kola yürüyen Mehmetçiğimiz, Sarıkamış Harekatı'nda aynı zamanda bizlere birlik ve kardeşlik dersi vermektedir. Sarıkamış Harekatı'nın 104'ünci yıldönümü vesilesi ile vatan topraklarımızı savunmak uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, elbiseleri bile çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90 bin Mehmetçik için 104. Yıldönümü anma programı konuşmaların ardından sona erdi.