'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında İl geneli 500 Özel Sporcuya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Şöleni yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen İl genelinde faaliyet gösteren Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 500 özel sporcuya yönelik spor şöleni yapıldı. 

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleştirilen programa Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Metin Koçak, Rehabilitasyon Merkezi Yöneticileri, yaklaşık 500 özel sporcu, Eğitmenleri ve aileleri katıldı.

"Engelleri Aşmak İçin Koşabiliyorken Koş" sloganı ile Sporun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımın sağlanması amacıyla başlatılan 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında bir şölen havasında gerçekleştirilen programda özel sporcular gönüllerince eğlenerek spor yaptılar. 
 
Programın açılışında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, " Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkiliği kısa bir sürede planlamamıza rağmen katılımın bu kadar yüksek olması bizleri mutlu etti. Bugün burada yaptığımız etkinliğimizle alakalı güzel duyumlar aldık. Şuan görüyorum herkesin yüzü gülüyor. Böylesine anlamlı bir etkinliği biz geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür etkinliklere her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah bundan sonra etkinliğimizi önceden programlayıp, bunu geleneksel hale getirerek daha da ileriye götürüp bu anlamlı Organizasyonu Uluslararası yapmayı düşünüyoruz. Çünkü Akdeniz Oyunlarında ilimize kazandırılan Tesislerimiz dünya çapında sayılı tesisler arasında. Eğer ki bizim bünyemizde böyle bir tesisimiz varsa bizlerde dünya çapında düşünerek bu doğrultuda hareket etmek zorundayız. Biz bu Özel çocuklarımızı ve gençlerimizi çok seviyoruz. Sizler için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. Yeter ki sizler katılım sağlayın. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyor 7'den 70'e herkese "Engelleri Aşmak İçin Koşabiliyorken Koş" sloganı ile Tesislerimizde spor yapmaya bekliyoruz." diyerek konuşmalarını tamamladı.

Renkli anlara sahne olan programda halk oyunları gösterisi, çuval, halat çekme, Bocce, spor istasyonları, 60 metre ve 100 metre yarışları gerçekleştirildi. Özel sporcularla yakından ilgilenen Mersin Valisi Ali İhsan Su, sporcularla Bocce oynayarak, yapılan çuval yarışmalarını ilgiyle izledi. 

Yapılan yarışlar sonunda katılım sağlayan tüm özel sporculara madalya verilirken, Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.