Lösemili Çocuklar Haftası sebebi ile Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Lösemi Tedavisi gören küçük kahramanlara destek verdik.

2-8 Kasım tarihleri arası Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle farkındalık yaratmak için Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Metin Koçak, Yaşama Gülümse Derneği Başkanı Feride Doğançay, Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi çalışanları ve Gönüllü Gençler Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkolojisi bölümünde Lösemi Tedavisi gören küçük kahramanları bir nebze olsun mutlu edebilmek için ziyaret edip, gönüllerine dokunarak çeşitli hediyeler verdiler.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hemotolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selma Ünal ile birlikte onkoloji bölümünde tedavi gören küçük kahramanlarla tek tek ilgilenen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Metin Koçak ve Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi Gönüllü Gençler, küçük kahramanların yüzlerindeki gülümseme, gözlerindeki ışık oldular.

Her İnsanın yaşamın her evresinde çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya gelebileceğini belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, "Bugün küçük kahramanlarımızın iyi olmaları, onlara destek olan aileleri ile tedavilerini sağlayan doktorlarının da iyi olmasından kaynaklanıyor. Bizler Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak küçük kahramanların bir damla mutluluğu için Gençlik merkezi Atölye çalışmalarımız ve Tesislerimizde yapılan Profesyonel Spor müsabakalarına katılmalarını sağlayarak İyilik Elçisi Kırmızı Yeleklilerimiz ile birlikte onlara mutlu ve değişik bir gün geçirecekleri etkinliklerle destek olmak istiyoruz. İl Müdürlüğümüze bağlı Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezimiz ve Gönüllü Gençlerimizle birlikte çocuklarımıza moral vermek, ailelerine de destek olmak amacıyla böylesi anlamlı olan bir etkinlikte bende bulunmak istedim. İnşallah bu güçlü ve kahraman çocuklarımızı doktorları uygun gördüğü sürece İl Müdürlüğümüzün imkanlarından yararlanmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Yenişehir Engelliler Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri (Kırmızı Yelekliler) ve tedavi gören Yahya Adlı'ın çaldığı gitar eşliğinde şarkılar söyleyerek küçük kahramanların gönüllerine dokundular.