Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Yürütme Kurulu toplantısı, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar Başkanlığında yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Yürütme Kurulu Toplantısı toplantısı Spor Şube Müdürü Vedat Akyar'ın başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, Sportif yetenek taraması proje koordinatörü Emine Toros, Antrenör ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinin katılımı ile Edip Buran Spor Salonu Toplantı Salonunda yapıldı.

Bu yıl hayata geçen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 1 Ekim 2018, 18 Ocak 2019 tarihleri arasında Mersin'in tüm ilçelerinde ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere uzman antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde yapılmaya devam edecek.  

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, projenin Türk tarihinin en büyük alt yapı projesi olduğunu belirterek şunları söyledi, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk Spor tarihimizin en büyük alt yapı projelerinden biri olan bu proje ile İl geneli tespit edilen okullarda okuyan İlkokul 3'üncü sınıf öğrencileri testlere tabii tutulup, yeni yeteneklerin Türk sporuna kazandırılması hedeflenmektedir. Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklarımız yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecekler. Proje ile alakalı Tarsus ve Çamlıyayla İlçelerimizde 3'üncü sınıflarda okuyan 3211 öğrencimizi taramadan geçirerek yeni yetenekleri keşfetmeye devam ettik. Tarsus ilçemizde bu projede görev alan Antrenörlerimiz ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimize yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki Pazartesi de Anamur ve Merkez ilçelerimizde taramalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Şimdiden kolaylıklar diliyorum.” dedi. 

1 Ekim başlayan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 2018-2019 sezonu,  18 Ocak 2019 tarihinde tamamlanacak.