3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nın açılış maçında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Toros Devlet Hastanesini 2-0 yendi.

3 Ocak Mersin'in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nın’ açılış maçında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Toros Devlet Hastanesini Tugay Köroğlu ve Samet Akciğer’in (Penaltı) golleri ile 2-0 yendi.

Geleneksel hale gelen ve Mersin genelinden 34 kurumun katılımıyla 6 grupta düzenlenen turnuvada müsabakalar 35’er dakikalık 2 devre halinde oynanıyor.
Çağdaşkent Mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi, Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi, Korukent Mahallesi Bilge Kaan Parkı ve Spor Tesisi ile Korukent Mahallesi Gençlik Merkezi’nde oynanacak.

Turnuvanın açılış maçında bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; sporun, barış ve kardeşliğin simgesi olduğuna dikkat çekerek, kurumlar arasındaki diyalogu, tanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak bu yıl 12’ncisini düzenledikleri turnuvaya katılan tüm kurumlara başarı dileklerinde bulunan Tuna, Turnuvanın açılış maçının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılması manidar, bu vesileyle Cumhuriyet Bayramını da kutlayarak, açılış maçının başlama vuruşunu yaptı.

Bugün başlayan ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası’nın’ final karşılaması 3 Ocak 2019 tarihinde Toroslar Koray Aydın Stadyumunda yapılacak.